Overslaan en naar de inhoud gaan

IND betreurt hongerstaking asielzoekers Schinnen

Geplaatst opzaterdag 14 mei 2022 - 7:00

De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) betreurt dat bewoners van het asielzoekerscentrum in Schinnen maandag willen starten met een hongerstaking.

De vluchtelingen komen in actie, omdat ze ontevreden zijn over de duur van de afwikkeling van hun asielprocedures.

Begrip voor frustratie
Het wordt de tweede keer binnen een week dat de asielzoekers protesteren. Afgelopen donderdag hielden ze een zogenaamde sit-in, een geweldloze zitstaking. Als er niet voor maandag meer duidelijkheid is over wanneer er uitsluitsel komt over hun situatie, volgt de hongerstaking. De IND snapt dat het lang wachten tot frustratie leidt. "We begrijpen dat zij duidelijkheid willen over hun onzekere situatie", reageert woordvoerder Mijke Bol.

Video: L1

Lees ook: Asielzoekers opvang Schinnen dreigen met hongerstaking

De IND voelt er niets voor om de aanvragen versneld af te werken. "Elke asielzoeker heeft recht op een zorgvuldig en tijdig besluit op zijn aanvraag", zegt de woordvoerster. "We doen er alles aan om te voorkomen dat asielzoekers te lang moeten wachten op een besluit, maar we kunnen dit helaas niet altijd voorkomen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen