Overslaan en naar de inhoud gaan

Incident school Heerlen: politie arresteert verdachte

Geplaatst opvrijdag 30 oktober 2020 - 13:28

De politie heeft een man uit Heerlen aangehouden in verband met een melding vrijdag dat hij mogelijk gewapend op school rondliep.

Dat heeft de politie vrijdagmiddag bekendgemaakt.

Lees ook: Politie zoekt in school Heerlen naar gewapende persoon

Verslaggever Frank Moonen van L1 had via vrienden van de 19-jarige man met hem afgesproken bij de school aan de Valkenburgerweg, om hem te interviewen. Toen de man daar arriveerde, werd hij onderschept door de politie en die heeft hem meegenomen voor verhoor.

Anonieme melding
Volgens een woordvoerster van het Vista College kwam er even voor 10:00 uur vrijdagmorgen een telefonische melding binnen bij de school. Die ging over de persoon die nu is aangehouden. Volgens de beller zou de man mogelijk pepperspray of andere wapens bij zich hebben. "Iets wat je als school niet in je gebouw wil hebben," aldus woordvoerster Janine Winkens van de mbo-school.

Grote zoektocht
Daarop werd de politie ingeseind en die nam de melding direct heel serieus. Een arrestatieteam ging de klas binnen waar de student op dat moment les zou hebben, maar trof hem niet aan. Vervolgens werd de hele school ontruimd en werd het gebouw minutieus uitgekamd. Ondertussen hield een helikopter vanuit de lucht het schoolgebouw in de gaten.

Aangehouden
De zoektocht duurde tot ongeveer 12:00 uur, maar de man in kwestie werd niet aangetroffen, ook niet thuis. Via vrienden van de man wist verslaggever Frank Moonen met hem in contact te komen. Afgesproken werd dat hij naar de omgeving van de school zou komen om te vertellen wat er volgens hem aan de hand was. Maar zover kwam het niet: toen hij bij school arriveerde, hield de politie hem aan. De man wordt nu verhoord.

Pepperspray
Uit het onderzoek is inmiddels gebleken dat de man pepperspray bij zich had, maar geen andere wapens, zegt woordvoerder Michiel Maes.

Eerder liet de politie al weten dat het incident zich mogelijk afspeelde in de privésfeer. Mocht uit het onderzoek verder blijken dat het een moedwillige valse melding betrof, dan is dat strafbaar, aldus Maes eerder op de dag.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen