Overslaan en naar de inhoud gaan

Incident Münster op de stoep oud-Maastrichtse

Geplaatst opzondag 8 april 2018 - 13:03

Het incident in de Duitse stad Münster, waarbij een verwarde man met een busje inreed op een terras, gebeurde voor de deur van een voormalige Maastrichtse.

Twee mensen kwamen ter plekke om het leven, de automobilist pleegde na zijn daad met een pistool zelfmoord. Dertig terrasgangers raakten gewond, waaronder twee Nederlanders.

Lunch
Anne de Groot studeerde en werkte jarenlang in Maastricht, maar woont sinds afgelopen zomer met haar vriend in de Duitse universiteitsstad. "Het gebeurde bij ons voor de deur, maar net op het moment dat we even de deur uit waren om te gaan lunchen", laat ze zondagochtend weten aan 1Limburg.

Afgesloten
Omdat in eerste instantie gevreesd werd voor een terroristische aanslag, werd de hele stad platgelegd. "We kwamen thuis toen het net gebeurd was. We werden meteen weggestuurd. Binnen de kortste keren was de hele binnenstad afgesloten en was er niemand meer op straat. Alleen militairen of agenten met bivakmutsen en andere hulpverleners."

Foto: ANP

Theater
Uiteindelijk werden De Groot en haar vriend opgevangen in een theater: "Daar hoorden we allemaal verhalen, dat er explosieven in het busje zouden zitten." Na de eerste paniek om een terroristische aanslag, bleek de dader een verwarde 48-jarige Duitser. In het busje werden uiteindelijk geen explosieven gevonden.

Bier en lenzenvloeistof
"Maar de opvang was wel goed geregeld", voegt ze daaraan toe. "Er was soep, worst en bier. En toen ik zei dat ik lenzen draag was er binnen een half uur een flesje lenzenvloeistof."

Hotel
Anne bracht de nacht door in een hotel. "Iedereen uit de buurt van het terras moest de nacht ergens anders doorbrengen. Met een man of 50 zijn we naar dit hotel gebracht, anderen hebben onderdak gevonden bij vrienden of familie. Ik zit nu aan het ontbijt, zometeen gaan we weer terug naar huis."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen