Overslaan en naar de inhoud gaan

Incident Kerkrade: 'Geen link naar georganiseerde misdaad'

Geplaatst opvrijdag 18 oktober 2019 - 14:28

De politie gaat er niet van uit dat het binnenrijden in het politiebureau in Kerkrade vrijdagochtend iets te maken heeft met de georganiseerde misdaad.

Dat bevestigt een woordvoerder van de politie Limburg. Rond 5:00 uur werd het politiebureau geramd door een auto. Lange tijd was de omgeving van het bureau afgezet.

Geparkeerd
De 30-jarige man uit Brunssum, die zich een uur na het incident bij de politie in Heerlen meldde, heeft aangegeven dat hij de auto tegen het politiebureau had geparkeerd. "De man wordt vrijdag nog verhoord", laat een woordvoerder van de politie weten. Volgens het ANP heeft de man een 'militaire achtergrond.'

Video: NOS

Vloeistof
Een auto reed rond 5:00 uur bij de hoofdingang het politiebureau aan de Kerkradersteenweg binnen. In de wagen lagen kannen met een nog onbekende vloeistof. Er is een poging gedaan om die in brand te steken.

Opgepakt
Twee agenten waren op het moment dat het voertuig binnenreed in het pand aanwezig. Zij raakten niet gewond. Er werd volgens de woordvoerder even vanuit gegaan dat er nog een tweede verdachte betrokken was bij het incident, maar de politie heeft niemand meer aangetroffen. "We gaan op dit moment uit van een verdachte."

Lees ook: Politiebureau Kerkrade hele weekend dicht na rammen pand

Het bureau is flink beschadigd en blijft het hele weekend gesloten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten