Overslaan en naar de inhoud gaan

Incident Kerkrade: 'Geen link naar georganiseerde misdaad'

Geplaatst opvrijdag 18 oktober 2019 - 14:28

De politie gaat er niet van uit dat het binnenrijden in het politiebureau in Kerkrade vrijdagochtend iets te maken heeft met de georganiseerde misdaad.

Dat bevestigt een woordvoerder van de politie Limburg. Rond 5:00 uur werd het politiebureau geramd door een auto. Lange tijd was de omgeving van het bureau afgezet.

Geparkeerd
De 30-jarige man uit Brunssum, die zich een uur na het incident bij de politie in Heerlen meldde, heeft aangegeven dat hij de auto tegen het politiebureau had geparkeerd. "De man wordt vrijdag nog verhoord", laat een woordvoerder van de politie weten. Volgens het ANP heeft de man een 'militaire achtergrond.'

Video: NOS

Vloeistof
Een auto reed rond 5:00 uur bij de hoofdingang het politiebureau aan de Kerkradersteenweg binnen. In de wagen lagen kannen met een nog onbekende vloeistof. Er is een poging gedaan om die in brand te steken.

Opgepakt
Twee agenten waren op het moment dat het voertuig binnenreed in het pand aanwezig. Zij raakten niet gewond. Er werd volgens de woordvoerder even vanuit gegaan dat er nog een tweede verdachte betrokken was bij het incident, maar de politie heeft niemand meer aangetroffen. "We gaan op dit moment uit van een verdachte."

Lees ook: Politiebureau Kerkrade hele weekend dicht na rammen pand

Het bureau is flink beschadigd en blijft het hele weekend gesloten.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen