Overslaan en naar de inhoud gaan

Incident Kerkrade: 'Geen link naar georganiseerde misdaad'

Geplaatst opvrijdag 18 oktober 2019 - 14:28

De politie gaat er niet van uit dat het binnenrijden in het politiebureau in Kerkrade vrijdagochtend iets te maken heeft met de georganiseerde misdaad.

Dat bevestigt een woordvoerder van de politie Limburg. Rond 5:00 uur werd het politiebureau geramd door een auto. Lange tijd was de omgeving van het bureau afgezet.

Geparkeerd
De 30-jarige man uit Brunssum, die zich een uur na het incident bij de politie in Heerlen meldde, heeft aangegeven dat hij de auto tegen het politiebureau had geparkeerd. "De man wordt vrijdag nog verhoord", laat een woordvoerder van de politie weten. Volgens het ANP heeft de man een 'militaire achtergrond.'

Video: NOS

Vloeistof
Een auto reed rond 5:00 uur bij de hoofdingang het politiebureau aan de Kerkradersteenweg binnen. In de wagen lagen kannen met een nog onbekende vloeistof. Er is een poging gedaan om die in brand te steken.

Opgepakt
Twee agenten waren op het moment dat het voertuig binnenreed in het pand aanwezig. Zij raakten niet gewond. Er werd volgens de woordvoerder even vanuit gegaan dat er nog een tweede verdachte betrokken was bij het incident, maar de politie heeft niemand meer aangetroffen. "We gaan op dit moment uit van een verdachte."

Lees ook: Politiebureau Kerkrade hele weekend dicht na rammen pand

Het bureau is flink beschadigd en blijft het hele weekend gesloten.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
Zuiderse Zomerdeals!

De zomer rijdt ons tegemoet! Hét moment om te profiteren van onze Zuiderse Zomerdeals! Wil jij een uitstekend onderhouden occasion aanschaffen tegen de meest aantrekkelijke prijs? Dat kan!

Met een veelzijdig aanbod occasions bieden wij elke rijder een passende auto. Ook jou.

Schakel in de hoogste versnelling naar onze website en profiteer van de beste Zomerdeals!

Profiteer van de beste Zomerdeals!
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen