Overslaan en naar de inhoud gaan

Inbreker betrapt: achtervolging eindigt met duik

Geplaatst opwoensdag 18 november 2020 - 12:22

Een inbreker die door een duik in het water probeerde te ontkomen nadat hij was betrapt op een bootje in Wessem, is dankzij een politiehond opgepakt. Hij werd gewond afgevoerd naar het ziekenhuis.

De man werd woensdagochtend betrapt door de schipper, toen er in was ingebroken op een boot in de scoutinghaven in Wessem. Na een korte vechtpartij waarbij de eigenaar nog bedreigd werd, ging de inbreker er met zijn auto vandoor richting Heel.

Duik
In zijn auto probeerde hij de inmiddels opgetrommelde politie af te schudden, maar dat ging mis toen de man zijn auto vastreed aan de oever van de Annabeemden. Met een duik in het koude water van de plas hield hij de politie op afstand, maar zorgde hij er ook voor dat hij als een rat in de val zat.

Regen in de drup
Met een politiehelikopter en speurhonden die inmiddels waren opgetrommeld kon de verdachte geen kant meer op. In een laatste poging zocht de inmiddels kletsnatte voortvluchtige een toevlucht op een eilandje, maar daarmee kwam hij van de regen in de drup. De man had in het water zijn zware schoenen uitgedaan. Op het eilandje bleek dat een slecht idee: de kousenvoeten van de man waren niet bestand tegen het dichte kreupelhout, waardoor hij zijn voeten kapot liep.

Inbreker achtervolging vastgereden Heel 18 nov 2020
Foto: Fer Traugott

Vastgebonden op brancard
Onder dreiging van een politiehond gaf de man zich uiteindelijk gewonnen. De brandweer die ook was opgeroepen had inmiddels met ladders een verbinding gelegd naar het eiland, zodat hij kon worden aangehouden. Hij werd meteen vastgebonden op een brancard en afgevoerd naar het ziekenhuis.

Onduidelijk is nog of de man een handlanger bij zich had. Voor de politie was dat in ieder geval reden om ook na de aanhouding door te gaan met zoeken.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen