Overslaan en naar de inhoud gaan

Inbraakgolf en autobranden treffen Maastrichtse wijk

Geplaatst opzondag 26 juli 2015 - 13:03

De Maastrichtse wijk Scharn is dit jaar opmerkelijk vaak het toneel van inbraken en de laatste weken ook van autobranden.

De gemeente Maastricht en de politie starten daarom het project Scharn Preventief.

Speciale app
Doel is de bewoners alert te maken, opdat ze extra waakzaam zijn en elkaar en de politie waarschuwen. Mensen kunnen zich aanmelden bij een speciale buurt-app, die daarvoor wordt opgericht.

Veel inbraken
Zeventien inbraken in het eerste kwartaal van 2015, negen in de maanden daarna plus nog diverse pogingen tot inbraak is voor een wijk als Scharn opvallend veel, zegt woordvoerder Jack van Kleef van de politie. Daarbovenop komen vier autobranden in en rond de Atillaweg met telkens minimaal één uitgebrand voertuig.

Meer over de inbraakgolf en de autobranden maandag in de Limburgse kranten.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Twee autobranden vlak bij elkaar in Maastricht
Politie onderzoekt reeks autobranden in Maastricht
Opnieuw auto in brand in Maastricht
Autobranden houden Maastricht in de greep
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen