Overslaan en naar de inhoud gaan

Inbraak in voetbalkantine: laptop, chips en drank weg

Geplaatst opmaandag 14 oktober 2019 - 10:40

Inbrekers hebben dit weekeind ingebroken in de kantine van voetbalclub RKMVC in Mechelen.

De buit bestond uit de laptop die werd gebruikt voor de muziek in de kantine en de voorraad chips, snoep en drank.

Zaag
De inbraak werd zondagochtend ontdekt toen de secretaris van de club het terrein wilde openen voor de wedstrijd. Om binnen te komen hebben de inbrekers niet alleen een raam ingegooid, maar ook een metalen traliewerk open gezaagd. "We hebben meteen een noodraam geplaatst, en daarna gewoon de wedstrijd gespeeld", laat secretaris Yvonne Snackers weten.

Zand
Behalve de glasscherven lag de kantine na de inbraak ook vol met zand. Een emmer vol zand was door de inbrekers omgegooid, waarschijnlijk om de buit mee te nemen.

Het is niet voor het eerst dat de club wordt getroffen door een inbraak. Een jaar of vijf geleden gebeurde dat ook al.

Inbraak RKMVC Mechelen 14 okt 2019
Foto: RKMVC
Deel dit bericht via
Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen