Overslaan en naar de inhoud gaan

Impact coronacrisis op Limburgse sportclubs groot

Geplaatst opmaandag 25 januari 2021 - 6:26

De impact van de coronacrisis op de Limburgse sportclubs is groot. Dat blijkt uit onderzoek van Huis voor de Sport Limburg.

Uit een enquête onder 72 Limburgse sportverenigingen komt naar voren dat de meeste clubs duidelijk de gevolgen van de coronabeperkingen merken.

Niet meer sporten
Uit de resultaten blijft dat de verenigingen merken dat de sporters zich aan de coronamaatregelen houden, maar dat dit wel ten koste gaat van de sportieve activiteiten. Bij 28 procent van de verenigingen sportten afgelopen december al bijna geen leden meer.

Zorgen op meerdere gebieden
Directeur Huis voor de Sport Limburg Jack Opgenoord ziet niet alleen de fysieke inactiviteit als een probleem maar ook het sociale aspect: "Het is een enorm dilemma, dat de mensen niet meer op de club sporten. Het heeft een groot effect op zowel de sportclub als ook op de fysieke en emotionele gemoedstoestand van de sporters."

Fors minder inkomsten
De financiële gevolgen voor de clubs zijn logischerwijs ook groot. Ze lopen verschillende inkomsten mis. Zo geeft 58% geen of minder contributie-inkomsten te hebben. Ook het geldelijke gemis uit horeca en sponsorgelden is groot.

Afname van ledenaantal
Bijna de helft van de clubs verwacht dat het ledenaantal als gevolg van de coronamaatregelen gaat afnemen. De afname van het ledenaantal kan de toekomst van verenigingen in gevaar brengen. Vooral omdat veel verenigingen al voor corona met een teruglopend ledenaantal en dus met teruglopende inkomsten te maken hadden.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen