Overslaan en naar de inhoud gaan

Impact coronacrisis op Limburgse sportclubs groot

Geplaatst opmaandag 25 januari 2021 - 6:26

De impact van de coronacrisis op de Limburgse sportclubs is groot. Dat blijkt uit onderzoek van Huis voor de Sport Limburg.

Uit een enquête onder 72 Limburgse sportverenigingen komt naar voren dat de meeste clubs duidelijk de gevolgen van de coronabeperkingen merken.

Niet meer sporten
Uit de resultaten blijft dat de verenigingen merken dat de sporters zich aan de coronamaatregelen houden, maar dat dit wel ten koste gaat van de sportieve activiteiten. Bij 28 procent van de verenigingen sportten afgelopen december al bijna geen leden meer.

Zorgen op meerdere gebieden
Directeur Huis voor de Sport Limburg Jack Opgenoord ziet niet alleen de fysieke inactiviteit als een probleem maar ook het sociale aspect: "Het is een enorm dilemma, dat de mensen niet meer op de club sporten. Het heeft een groot effect op zowel de sportclub als ook op de fysieke en emotionele gemoedstoestand van de sporters."

Fors minder inkomsten
De financiële gevolgen voor de clubs zijn logischerwijs ook groot. Ze lopen verschillende inkomsten mis. Zo geeft 58% geen of minder contributie-inkomsten te hebben. Ook het geldelijke gemis uit horeca en sponsorgelden is groot.

Afname van ledenaantal
Bijna de helft van de clubs verwacht dat het ledenaantal als gevolg van de coronamaatregelen gaat afnemen. De afname van het ledenaantal kan de toekomst van verenigingen in gevaar brengen. Vooral omdat veel verenigingen al voor corona met een teruglopend ledenaantal en dus met teruglopende inkomsten te maken hadden.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen