Overslaan en naar de inhoud gaan

Impact corona: kaartverkoop Pinkpop en Bospop blijft achter

Geplaatst opvrijdag 3 april 2020 - 13:02

Pinkpop en Bospop merken dat veel festivalgangers vanwege het coronavirus de hand op de knip houden.

De kaartverkoop van de festivals blijft enorm achter, zo laten de festivalorganisaties weten.

Kaartverkoop
Pinkpop staat 19, 20 en 21 juni op de kalender. De organisatie van het festival in Landgraaf merkt veel van de coronacrisis. "Ja, het virus en de hele situatie heeft effect op de kaartverkoop", zegt Niek Murray van Buro Pinkpop. "Mensen wachten met het kopen van kaarten tot er meer duidelijkheid is, en dat is begrijpelijk."

Jubileum
De 40ste editie van Bospop vindt drie weken later (10, 11 en 12 juli) plaats. Ook in Weert merken ze dat de kaartverkoop stagneert. "Op dit moment worden nauwelijks kaarten verkocht", zegt Koen Klomp van Bospop. "En begrijpelijk natuurlijk ook."

Lees ook: Doorgaan Pinkpop en Bospop staat nog niet ter discussie

Management en Mojo
Zowel Pinkpop als Bospop gaan ervan uit dat de festivals gewoon door kunnen, maar spannend is het wel. Willen de geboekte headliners nog wel komen? Of durven die het ook niet aan? "Er is constant contact tussen onze boekers (Mojo Concerts, red.) en de agenten die de artiesten vertegenwoordigen", zegt Murray.

Bospop 2019
Foto: Wesley van Bree

Onduidelijke situatie
Ook bij Bospop houden ze een vinger aan de pols. "Het is voor iedereen een onduidelijke situatie waarbij ook per dag nog dingen veranderen", zegt Klomp. "Het zou toch mooi zijn als we in de zomer weer een mooi feestje hebben, maar het kan alle kanten op."

Lees ook: Jan Smeets positief getest op coronavirus

Geld terug
Of festivalgangers hun geld terugkrijgen als de festivals onverhoopt niet doorgaan, is nog niet bekend. "Maar dat is met name omdat er bij ons dus nog geen sprake van afgelasting is", aldus Klomp.

Vrees
Festivalorganisator Mojo maakt zich ernstig zorgen over alle festivals de komende zomer. Zelfs als de overheid de coronamaatregelen voor de zomer kan afschalen, is het nog zeer onzeker of grote evenementen als Lowlands, Pinkpop, Bospop of Down the Rabbit Hole kunnen doorgaan. Dat stelt directeur John Mulder vrijdag in een interview met 3voor12.

Overmacht
"Eerlijkheid duurt het langst: wij maken ons daar zorgen over", zegt Mulder. "Het rare is dat we op een enkele band na geen afzeggingen hebben voor de zomerfestivals. Je zou denken dat een Amerikaanse groep nu denkt: ik ga in juni echt niet naar Europa. We krijgen wel telefoontjes: gaat het door, wat vinden jullie ervan? Iedereen wacht op het moment dat het echt niet kan, tot een overmachtssituatie ontstaat."

Desastreus
Het zou volgens Mulder 'desastreus' zijn als de overheid pas half mei beslist of er na 1 juni weer evenementen kunnen plaatsvinden. "In theorie gaat alles door, en daar gaan we dan ook voor. Er zijn nog twee elementen die een rol spelen: als artiesten beslissen om niet te komen, kan dat een sneeuwbaleffect hebben. En het derde: krijgen we voor 1 juni de internationale vliegindustrie weer aan de praat? Want als we artiesten en hun spullen niet van A naar B krijgen, houdt het ook op."

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen