Overslaan en naar de inhoud gaan

Impact corona: kaartverkoop Pinkpop en Bospop blijft achter

Geplaatst opvrijdag 3 april 2020 - 13:02

Pinkpop en Bospop merken dat veel festivalgangers vanwege het coronavirus de hand op de knip houden.

De kaartverkoop van de festivals blijft enorm achter, zo laten de festivalorganisaties weten.

Kaartverkoop
Pinkpop staat 19, 20 en 21 juni op de kalender. De organisatie van het festival in Landgraaf merkt veel van de coronacrisis. "Ja, het virus en de hele situatie heeft effect op de kaartverkoop", zegt Niek Murray van Buro Pinkpop. "Mensen wachten met het kopen van kaarten tot er meer duidelijkheid is, en dat is begrijpelijk."

Jubileum
De 40ste editie van Bospop vindt drie weken later (10, 11 en 12 juli) plaats. Ook in Weert merken ze dat de kaartverkoop stagneert. "Op dit moment worden nauwelijks kaarten verkocht", zegt Koen Klomp van Bospop. "En begrijpelijk natuurlijk ook."

Lees ook: Doorgaan Pinkpop en Bospop staat nog niet ter discussie

Management en Mojo
Zowel Pinkpop als Bospop gaan ervan uit dat de festivals gewoon door kunnen, maar spannend is het wel. Willen de geboekte headliners nog wel komen? Of durven die het ook niet aan? "Er is constant contact tussen onze boekers (Mojo Concerts, red.) en de agenten die de artiesten vertegenwoordigen", zegt Murray.

Bospop 2019
Foto: Wesley van Bree

Onduidelijke situatie
Ook bij Bospop houden ze een vinger aan de pols. "Het is voor iedereen een onduidelijke situatie waarbij ook per dag nog dingen veranderen", zegt Klomp. "Het zou toch mooi zijn als we in de zomer weer een mooi feestje hebben, maar het kan alle kanten op."

Lees ook: Jan Smeets positief getest op coronavirus

Geld terug
Of festivalgangers hun geld terugkrijgen als de festivals onverhoopt niet doorgaan, is nog niet bekend. "Maar dat is met name omdat er bij ons dus nog geen sprake van afgelasting is", aldus Klomp.

Vrees
Festivalorganisator Mojo maakt zich ernstig zorgen over alle festivals de komende zomer. Zelfs als de overheid de coronamaatregelen voor de zomer kan afschalen, is het nog zeer onzeker of grote evenementen als Lowlands, Pinkpop, Bospop of Down the Rabbit Hole kunnen doorgaan. Dat stelt directeur John Mulder vrijdag in een interview met 3voor12.

Overmacht
"Eerlijkheid duurt het langst: wij maken ons daar zorgen over", zegt Mulder. "Het rare is dat we op een enkele band na geen afzeggingen hebben voor de zomerfestivals. Je zou denken dat een Amerikaanse groep nu denkt: ik ga in juni echt niet naar Europa. We krijgen wel telefoontjes: gaat het door, wat vinden jullie ervan? Iedereen wacht op het moment dat het echt niet kan, tot een overmachtssituatie ontstaat."

Desastreus
Het zou volgens Mulder 'desastreus' zijn als de overheid pas half mei beslist of er na 1 juni weer evenementen kunnen plaatsvinden. "In theorie gaat alles door, en daar gaan we dan ook voor. Er zijn nog twee elementen die een rol spelen: als artiesten beslissen om niet te komen, kan dat een sneeuwbaleffect hebben. En het derde: krijgen we voor 1 juni de internationale vliegindustrie weer aan de praat? Want als we artiesten en hun spullen niet van A naar B krijgen, houdt het ook op."

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen