Overslaan en naar de inhoud gaan

Immigratie remt bevolkingskrimp Midden-Limburg

Geplaatst opwoensdag 8 juli 2015 - 8:42

Door de toegenomen immigratie van Oost-Europeanen is de omvang van de bevolking in Midden-Limburg gegroeid.

Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Midden-Limburg
In 2013 was er in de regio Midden-Limburg nog sprake van een bevolkingskrimp. Maar deze sloeg in 2014 om doordat het aantal immigranten in de regio het aantal mensen dat naar het buitenland vertrok overtrof.

Het zijn vooral Oost-Europeanen die naar Midden-Limburg trekken om er te werken. De gemeenten kunnen die aanwas soms goed gebruiken, legt een woordvoerder van het CBS aan RTL Nieuws uit. "Polen krijgen hier kinderen, sommige gemeenten zijn daar heel blij mee, dan kunnen de scholen openblijven."

Zuid-Limburg
Hoewel in Zuid-Limburg de immigratie ook iets hoger ligt dan de emigratie, blijft het inwonersaantal toch krimpen. Dit is onder meer te verklaren doordat er in Zuid-Limburg beduidend meer mensen overlijden dan er geboren worden.

In Noord-Limburg bleef het bevolkingsaantal nagenoeg gelijk.

Bekijkt in de kaart of het aantal inwoners van jouw gemeente gestegen of gedaald is.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Meer cultuurgeld voor Noord- en Midden-Limburg'
Provincie steekt miljoenen in stimuleren woningmarkt
Zuid-Limburg het minst te porren voor vrijwilligerswerk
Aantal faillissementen in Limburg gedaald
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen