Overslaan en naar de inhoud gaan

'Imagoschade Daelzicht vanwege Belevenispark'

Geplaatst opdonderdag 17 maart 2016 - 6:44

De Limburgse zorginstelling Daelzicht heeft imagoschade geleden door de gang van zaken rond het Belevenispark in Heel.

De ondernemingsraad van Daelzicht onderzoekt met hulp van externe deskundigen hoe die imagoschade kon ontstaan en wat de gevolgen daarvan zijn.

Onderzoek
Volgens Roy Moesker, voorzitter van de ondernemingsraad, hoeft niet meer te worden onderzocht of er wel imagoschade is ontstaan door het besluit van Daelzicht om de stekker uit het Belevenispark te trekken. Moesker wil niet op een uitkomst vooruitlopen. Het onderzoek is waarschijnlijk eind volgende week klaar.

Vertrouwen
De ondernemingsraad werkt in samenwerking met de vakbond FNV aan een onderzoek naar het vertrouwen van de medewerkers in de Raad van Bestuur (de directie) van Daelzicht. Aanleiding daarvoor is de onrust vorige week donderdag tijdens een vakbondsbijeenkomst in Heel. Een groot deel van de tweehonderd medewerkers die de bijeenkomst bezochten, gaf aan zich niet vrij te voelen om te zeggen wat ze denkt.

Klachten
Een greep uit de klachten: managers vertonen 'dictatoriale trekken', medewerkers worden overgeplaatst zonder goede reden, er is 'totale minachting' van de werknemer en er zijn problemen over het aantal gewerkte uren.

Belevenispark
Daelzicht lanceerde in 2010 het plan voor het Belevenispark in. Daar zou innovatieve en betaalbare dagbesteding voor cliënten en buitenstaanders worden aangeboden.
Gesproken werd over 360.000 bezoekers per jaar. Na protesten van inwoners van Heel, ouders van cliënten en medewerkers trok de Raad van Bestuur het plan onlangs terug. Hiermee wilde de directie de rust laten wederkeren en eventuele imagoschade voorkomen of beperken.

Lees ook: Daelzicht stopt met plan voor Belevenispark in Heel

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Attractiepark voor gehandicapten mikt op 600.000 bezoekers
Buurt richt platform op tegen Belevenispark in Heel
'Tegenstand belevenispark Daelzicht wordt gemobiliseerd'
CDA: afblazen bijeenkomst Belevenispark is onacceptabel
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen