Overslaan en naar de inhoud gaan

'Imago politiekorps Weert beschadigd door corrupte agent'

Geplaatst opvrijdag 9 oktober 2015 - 19:55

Het nieuws over de corrupte agent uit Weert heeft een negatief effect op het vertrouwen in het politiekorps van die stad. Dat zegt burgemeester Jos Heijmans.

"Het feit dat de agent en de gemeente Weert in één adem genoemd worden, straalt slecht af op de agenten daar. De berichten op de social media helpen er niet bij", zegt Heijmans desgevraagd.

Uitwas
De burgemeester benadrukt dat de agenten in Weert hun stinkende best doen, en dat hij het jammer vindt dat er af en toe zoiets tussendoor glipt. "Zolang ik burgemeester ben in Weert, nu al zo'n vier jaar, heb ik frequent contact met het korps. Ik ga er voetstoots van uit dat het heel betrouwbare, loyale en integere mensen zijn. Dit is een uitwas, en dat heeft een negatief effect op het korps in Weert."

Lekken
Vrijdag werd bekend dat er een 48-jarige agent uit Weert is opgepakt omdat hij verdacht wordt van het lekken van vertrouwelijke informatie aan de onderwereld. De man werkte niet voor het politiekorps in Weert, maar voor de Landelijke Eenheid en opereerde vooral vanuit Brabant. De agent wordt verdacht van corruptie, plichtsverzuim en het witwassen van crimineel geld.

Lees ook:
- Corrupte agent had beperkte toegang tot dossiers
- Agent uit Weert verkocht informatie aan de onderwereld

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Agenten met instabiel privéleven gevoelig voor corruptie'
Ook OM in beroep tegen uitspraak politiemol
Twee Heerlense ambtenaren verdacht van corruptie
Rechercheur vecht strafontslag aan na mailtjes aan Van Pol
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen