Overslaan en naar de inhoud gaan

Illegalen betrapt bij Limburgse aspergeteler

Geplaatst opdinsdag 9 juni 2015 - 14:04

Bij een controle van de Inspectie SZW zijn bij een Limburgse aspergeteler twee illegalen ontdekt.

Eén van de twee buitenlandse medewerkers vluchtte tijdens de controle. De andere bleek geen papieren te hebben en werd ter plaatse aan de politie overgedragen.

Illegaal
Deze persoon bleek na controle al een aantal jaren uitgeprocedeerd te zijn en illegaal in Nederland te verblijven.

De twee illegalen hadden vervalste kopieën van een identiteitsbewijs aan hun werkgever overhandigd. De Inspectie SZW onderzoekt dit incident verder.

Aspergetelers
De Inspectie SZW controleerde in totaal vier aspergetelers in Limburg en Brabant. Omdat het aspergeseizoen in volle gang is, werd er extra gelet op het naleven van de Arbeidstijdenwet.

Bij de vier gecontroleerde aspergetelers bleken medewerkers inderdaad langer te werken dat wettelijk toegestaan is. De inspectie heeft een vervolgonderzoek ingesteld.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Politie stond bloot aan asbest bij brand Roermond
ANP
Hond vindt illegale Chinezen in restaurant Maastricht
Vreemdelingen werkten bij hennepkwekerij in Weert
Inval arbeidsinspectie bij champignonbedrijf in Lottum
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen