Overslaan en naar de inhoud gaan

Illegale vakantievilla wordt na serie overtredingen verzegeld

Geplaatst opwoensdag 31 juli 2019 - 18:34

De gemeente Roermond gaat donderdagochtend een pand in Swalmen verzegelen. Het pand wordt door de eigenaar voortdurend als vakantievilla verhuurd, ondanks dat de vergunning daarvoor in november 2018 ingetrokken werd.

Omwonenen klagen met regelmaat over geluidsoverlast, zo blijkt uit documenten die in handen zijn van L1.

Regels overtreden
De gemeente verstrekte in januari 2018 een groepsaccommodatievergunning voor het pand, dat bekendstaat als Villa Beeklust, aan de Rijksweg Zuid. In die vergunning stond onder meer dat er niet meer dan twintig personen tegelijk in de villa mochten zijn en dat harde muziek uit den boze was. Buurtbewoners deden echter meermaals melding van het overtreden van die regels, waarna de gemeente in november 2018 de vergunning introk. Daarmee bleken de problemen nog niet verholpen. "Omwonden bleven voortdurend overlast ervaren van het illegale verhuur van de villa", aldus een woordvoerder van de gemeente Roermond.

Boterham verdienen
"Ik ben het inderdaad blijven verhuren", zegt eigenaar Crit Lambriex. "Ik moet toch mijn boterham verdienen en het hoofd boven water houden, ik heb geen keus. Ik zie niet wat het spoedeisend belang is om zó kort voor de zitting, de grande finale, tot deze actie over te gaan. Ik vind het een bijzondere maatregel, normaal doen ze zoiets bij drugspanden."

Rechtbank
Lambriex doelt met die zitting op twee zaken die op 2 september in de rechtbank besproken worden: enerzijds het verzet vanuit de buurt tegen de oorspronkelijke door de gemeente verstrekte vergunning als groepsaccommodatie, en anderzijds het beroep van Lambriex tegen het intrekken van die vergunning.

De maat vol
De gemeente heeft begin juli aangeven maatregelen te gaan nemen wanneer zij 'nieuwe onrechtmatigheden zou constateren'. Toen afgelopen weekeinde bleek dat de villa wederom werd verhuurd als vakantie-accommodatie, was voor de gemeente de maat vol en besloot het college dat het pand verzegeld moet worden.

Transistorradio
De eigenaar beticht de gemeente ervan dat zij zich door buurtbewoners voor het karretje laat spannen. "Je hebt het over het geluid van een transistorradio in de tuin, het gaat helemaal nergens over. Ik wil best met buurtbewoners gaan praten, maar dat willen zij niet."

Swalmerhof
Lambriex en de gemeente lagen de afgelopen jaren ook met elkaar in de clinch over een pand aan de Swalmenstraat in Roermond, het hotel Swalmerhof. Lambriex had dat pand in gebruik als kantoor, maar verbouwde het tot een hotel met kamers en appartementen ondanks dat de gemeente daar geen vergunning voor gaf. De gemeente gedoogde het illegale gebruik van het pand lange tijd, maar weigerde het te legaliseren. Lambriex zegt dat hij daar in mei is gestopt met zijn activiteiten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen