Overslaan en naar de inhoud gaan

Illegale Syriër gearresteerd voor gewapende overvallen

Geplaatst opzaterdag 14 december 2019 - 8:01

De man die maandag is gearresteerd voor drie gewapende overvallen in Geleen, is een Syrische tiener die illegaal in Nederland verblijft. Hij wordt verdacht van overvallen op een slijterij, een friture en supermarkt Aldi in de stad.

Dat blijkt uit informatie van L1.

Lees ook: Geleen geteisterd: drie gewapende overvallen binnen 47 uur

Social media
Naast deze 19-jarige verdachte werd er een tweede Syrische man van 21 jaar oud gearresteerd. Hij verblijft wel rechtmatig in Nederland en woont in Geleen. De politie kwam beide mannen op het spoor nadat er foto's van het duo circuleerden op social media waardoor ze werden herkend.

Drie overvallen
Op vrijdag 6 december zou het tweetal voor het eerst hebben toegeslagen bij Gall & Gall op de Rijksweg Zuid. Een dag later zouden ze een ongewenst bezoekje hebben gebracht aan friture Snackpoint in de Rembrandtlaan. Op zondag eindigde de reeks met een overval op de Aldi aan de Jos Klijnenlaan. Maandag werden de mannen gearresteerd.

Mes en vuurwapen
Bij de overvallen werd volgens getuigen gebruikgemaakt van een mes en een vuurwapen. De illegale Syriër, die officieel in een asielzoekerscentrum in Arnhem verblijft, zou degene zijn met het vuurwapen. Zelf ontkent hij dat. Hij stelt überhaupt niet betrokken te zijn geweest bij de overvallen.

Geen commentaar
De oudste verdachte gebruikte tot dusver zijn zwijgrecht. Advocaat Joost de Bruin wil niet reageren op vragen over de zaak. Zijn collega Selçuk Ikiz, die de illegale Syriër bijstaat, kan ook weinig kwijt: "Er zitten beperkingen op de zaak, dus ik mag niets zeggen".

Word Hoofdredacteur voor een dag. Jij mag bepalen wat we uitzenden op L1 TV.
Kies hier je favoriete programma’s

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen