Overslaan en naar de inhoud gaan

Illegale Syriër gearresteerd voor gewapende overvallen

Geplaatst opzaterdag 14 december 2019 - 8:01

De man die maandag is gearresteerd voor drie gewapende overvallen in Geleen, is een Syrische tiener die illegaal in Nederland verblijft. Hij wordt verdacht van overvallen op een slijterij, een friture en supermarkt Aldi in de stad.

Dat blijkt uit informatie van L1.

Lees ook: Geleen geteisterd: drie gewapende overvallen binnen 47 uur

Social media
Naast deze 19-jarige verdachte werd er een tweede Syrische man van 21 jaar oud gearresteerd. Hij verblijft wel rechtmatig in Nederland en woont in Geleen. De politie kwam beide mannen op het spoor nadat er foto's van het duo circuleerden op social media waardoor ze werden herkend.

Drie overvallen
Op vrijdag 6 december zou het tweetal voor het eerst hebben toegeslagen bij Gall & Gall op de Rijksweg Zuid. Een dag later zouden ze een ongewenst bezoekje hebben gebracht aan friture Snackpoint in de Rembrandtlaan. Op zondag eindigde de reeks met een overval op de Aldi aan de Jos Klijnenlaan. Maandag werden de mannen gearresteerd.

Mes en vuurwapen
Bij de overvallen werd volgens getuigen gebruikgemaakt van een mes en een vuurwapen. De illegale Syriër, die officieel in een asielzoekerscentrum in Arnhem verblijft, zou degene zijn met het vuurwapen. Zelf ontkent hij dat. Hij stelt überhaupt niet betrokken te zijn geweest bij de overvallen.

Geen commentaar
De oudste verdachte gebruikte tot dusver zijn zwijgrecht. Advocaat Joost de Bruin wil niet reageren op vragen over de zaak. Zijn collega Selçuk Ikiz, die de illegale Syriër bijstaat, kan ook weinig kwijt: "Er zitten beperkingen op de zaak, dus ik mag niets zeggen".

Word Hoofdredacteur voor een dag. Jij mag bepalen wat we uitzenden op L1 TV.
Kies hier je favoriete programma’s

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen