Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Illegale stoorzenders ontdekt in Eijsden

Geplaatst opwoensdag 20 september 2017 - 13:19

In een loods in Eijsden heeft de politie illegale stoorzenders gevonden. Ze werden ontdekt in een loods bij een bedrijf.

De zogenoemde 'jammers' werden gevonden na een tip. Een jammer is een stoorzender die mobiel telefoon- en internetverkeer in de buurt van de zender verstoort. Sommige apparaten verstoren ook GPS-signalen, zodat mensen en goederen niet te traceren zijn.

Gevaarlijk
De apparaten zijn verboden en zijn alleen via het illegale circuit te krijgen. Hulpdiensten noemen de apparaten gevaarlijk. "Ze hinderen politie, brandweer en ambulance omdat gebruik ervan 112 onbereikbaar maakt of navigatie onmogelijk maakt", aldus de politie.

Gestolen auto's
Naast twee van deze apparaten zijn ook drie gestolen auto's ontdekt in de loods. Twee mannen die er aan het werk waren, zijn aangehouden. Ze komen uit Landgraaf en zijn 36 en 46 jaar oud.

Tijdens de controle stond een gestripte chassis op de hefbrug. Van een andere auto lagen gestripte onderdelen in de loods. Een derde auto, die ook gestolen was, stond nog onaangeroerd in de ruimte.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Advertentie
Deel dit bericht via
Uit eigen keuken
Uitgelicht
Wat komt er op L1?

Daar hebben we de handige programmagids van L1 voor. Hier zie je direct hoe laat je favoriete programma op L1 TV of L1 Radio begint!

Kijk in de programmagids van L1
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 
Uit eigen keuken
1Limburg De A2 tunnel
Uitgelicht
Stuur ons je foto’s van het A2-project

Het stadsbeeld rond de A2 in Maastricht is door de aanleg van de A2-tunnel ingrijpend veranderd. We zijn op zoek naar foto's van de A2 en het omliggende gebied in Maastricht vóór, tijdens en na het project.

Upload je foto's
1Limburg Verkiezingen 2018
Uitgelicht
Volg de gemeenteraadsverkiezingen op 1Limburg en L1

Op 21 maart gaan 30 van de 33 Limburgse gemeenten naar de stembus. In deze rubriek vind je het laatste verkiezingsnieuws uit de provincie.

Verkiezingsrubriek
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen