Overslaan en naar de inhoud gaan

Illegale sigarettenfabriek opgerold: 21 mannen gearresteerd

Geplaatst opdonderdag 25 maart 2021 - 13:25

Bij een inval in een loods in Hoensbroek is woensdag een illegale sigarettenfabriek gevonden. De fabriek was nog in opbouw. Er zijn 21 mannen van Poolse en Oekraïense nationaliteit gearresteerd.

Zij waren werkzaam in de fabriek, of in een tweede fabriek in het Brabantse Schaijk. Dat bevestigt een FIOD-woordvoerster tegenover L1.

Dure loods
Het gebouw in Hoensbroek werd jarenlang gebruikt als postkantoor. In de zomer van 2018 ging het pand echter in de verkoop. Pas twee jaar later en voor een som van 1,1 miljoen euro wisselde de loods van eigenaar. Vervolgens liep het pand kennelijk in het vizier van de opsporingsdiensten. Woensdag vielen de douane, politie en fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) binnen.

Miljoenen sigaretten
Datzelfde gebeurde dus ook in Schaijk. In totaal werden op deze locaties 5,4 miljoen sigaretten, 40.000 kilo tabak, 800 kilo waterpijptabak en tientallen pallets verpakkingsmateriaal gevonden. Daarnaast lagen er vloeipapier, filters, lijm en aggregaten. De opsporingsdiensten vermoeden dat er een miljoen sigaretten per dag konden worden gemaakt in de fabrieken.

Eigenaar onschuldig
De 63-jarige nieuwe eigenaar van het pand in Heerlen wordt niet als verdachte gezien, laat de FIOD-woordvoerster weten. Zelf was hij niet bereikbaar voor commentaar. Er wordt nog onderzocht óf er een organisatie is die de 21 Polen en Oekraïners aan het werk zette en wie de hele operatie dan zou hebben aangestuurd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen