Overslaan en naar de inhoud gaan

Illegale migranten springen uit vrachtauto op A2

Geplaatst opwoensdag 28 oktober 2020 - 13:30

Vijftien tot twintig verstekelingen zijn woensdagmiddag uit een vrachtwagen gesprongen bij tankstation Patiel langs de A2 bij Eijsden.

Dat gebeurde rond 13:00 uur.

Mannen
De vrachtwagenchauffeur reed vanuit België richting Nederland en maakte een tussenstop. Tijdens het tanken zag hij dat de zeilen van zijn oplegger van binnenuit opengesneden werden. De vluchtelingen sprongen naar buiten en namen de benen richting de weilanden. Volgens de politie gaat het om een groep mannen.

De politie is samen met de Koninklijke Marechaussee op zoek naar de verstekelingen. Er is een Burgernetactie opgezet door de politie om de vluchtende migranten te vinden.

België
Inmiddels heeft de politie verschillende tips binnengekregen. Zo zagen getuigen dat een grote groep mannen op het station in Eijsden de trein namen richting België.

Verantwoordelijkheid truckers
Vrachtwagenchauffeurs hebben vaker met het fenomeen 'uitklimmers' te maken. In 2019 waren er al meerdere 'uitklimincidenten' in Limburg. In verband met mogelijke mensensmokkel wordt er in deze gevallen ook gekeken naar de verantwoordelijkheid van de vrachtwagenchauffeurs.

Lees ook: Truck-verstekelingen steeds vaker per ongeluk in Limburg

Het ging steeds om groepen van vijftien tot vijfentwintig personen, voornamelijk afkomstig uit Eritrea, maar ook uit Irak, Pakistan, Afghanistan en Syrië.

Lees ook: Video: Vrachtwagenchauffeurs over truck-verstekelingen

Weert
Ook dit jaar was het raak in Weert. In mei trof een vrachtwagenchauffeur tot zijn verbazing acht verstekelingen aan in zijn truck. Dat gebeurde op industrieterrein Kampershoek. Bij het openen van zijn achterklep van zijn combinatie, sprong de groep uit de laadruimte. Later werd het achttal, afkomstig uit Afrikaanse landen, door de politie aangehouden.

" width="100%" height="450" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">
Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen