Overslaan en naar de inhoud gaan

Illegale migranten springen uit vrachtauto op A2

Geplaatst opwoensdag 28 oktober 2020 - 13:30

Vijftien tot twintig verstekelingen zijn woensdagmiddag uit een vrachtwagen gesprongen bij tankstation Patiel langs de A2 bij Eijsden.

Dat gebeurde rond 13:00 uur.

Mannen
De vrachtwagenchauffeur reed vanuit België richting Nederland en maakte een tussenstop. Tijdens het tanken zag hij dat de zeilen van zijn oplegger van binnenuit opengesneden werden. De vluchtelingen sprongen naar buiten en namen de benen richting de weilanden. Volgens de politie gaat het om een groep mannen.

De politie is samen met de Koninklijke Marechaussee op zoek naar de verstekelingen. Er is een Burgernetactie opgezet door de politie om de vluchtende migranten te vinden.

België
Inmiddels heeft de politie verschillende tips binnengekregen. Zo zagen getuigen dat een grote groep mannen op het station in Eijsden de trein namen richting België.

Verantwoordelijkheid truckers
Vrachtwagenchauffeurs hebben vaker met het fenomeen 'uitklimmers' te maken. In 2019 waren er al meerdere 'uitklimincidenten' in Limburg. In verband met mogelijke mensensmokkel wordt er in deze gevallen ook gekeken naar de verantwoordelijkheid van de vrachtwagenchauffeurs.

Lees ook: Truck-verstekelingen steeds vaker per ongeluk in Limburg

Het ging steeds om groepen van vijftien tot vijfentwintig personen, voornamelijk afkomstig uit Eritrea, maar ook uit Irak, Pakistan, Afghanistan en Syrië.

Lees ook: Video: Vrachtwagenchauffeurs over truck-verstekelingen

Weert
Ook dit jaar was het raak in Weert. In mei trof een vrachtwagenchauffeur tot zijn verbazing acht verstekelingen aan in zijn truck. Dat gebeurde op industrieterrein Kampershoek. Bij het openen van zijn achterklep van zijn combinatie, sprong de groep uit de laadruimte. Later werd het achttal, afkomstig uit Afrikaanse landen, door de politie aangehouden.

" width="100%" height="450" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen">
Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Overzicht
Advertentie
Win € 5.000,- shoptegoed!

Weekend van de klant in Genk. Op zaterdag en zondag 2 en 3 oktober in het centrum van Genk. Met straatanimatie, live optredens en prijzenpot van €5.000,- shoptegoed.

Bekijk de actie hier
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen