Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Illegale drugsverkoop Sittard-Geleen niet toegenomen

Geplaatst opwoensdag 31 augustus 2016 - 16:25

De illegale verkoop van (soft-)drugs in de Westelijke Mijnstreek is niet toegenomen.

Burgemeester Sjraar Cox van Sittard-Geleen meldt 'tot zijn verbazing' eerder te kunnen spreken van afname van de straathandel.

Gedoe
Cox had meer gedoe verwacht, na het invoeren van het ingezetenen-criterium op 1 juni. Door handhaving van het i-criterium mogen de vier coffeeshops in Sittard-Geleen alleen nog maar softdrugs verkopen aan inwoners van Nederland. Buitenlanders moeten de deur worden gewezen.

Nihil overlast
Volgens Cox heeft dat de eerste weken wel tot meer illegale straatverkoop geleid, maar kan na drie maanden intensief optreden door de politie en boa’s worden vastgesteld dat de overlast nihil is. Cox verklaart dat onder meer door het massaal wegblijven van de buitenlandse klanten. Nu bekend is dat de coffeeshops niet meer aan hen mogen verkopen, mijden zij de stad. Zo zeer dat er ook voor illegale dealers nauwelijks een afzetmarkt is.

Niet uitgewaaierd
Waar al die buitenlandse klanten nu heen gaan is Cox onbekend. Van een
uitwaaiereffect van illegale drugshandel in de Westelijke Mijnstreek is volgens hem geen sprake. Uit Schinnen, Stein en Beek komen geen meldingen van extra illegale straathandel.

De burgemeester overlegt volgende maand met andere gemeenten met coffeeshops in Limburg over de effecten van het beleid van Sittard-Geleen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Burgemeester Cox: genoeg politie voor aanpak straatdealers
Kerkrade vreest geen drugstoeristen uit Sittard-Geleen
Roermond overspoeld door buitenlandse coffeeshopbezoekers
Coffeeshop Mississippi Maastricht zes maanden op slot
Overzicht
Uitgelicht
Stem op je favoriete Vastelaovesgezicht

We zoeken weer een nieuw gezicht voor het nieuwe vastelaovesseizoen! Wie o wie wordt het nieuwe gezicht van de Vastelaovend? Er zijn 8 finalisten!

Als hét L11 Alaaf Vastelaovesgezicht van 2019 ben je te zien tijdens het hele vastelaovesseizoen. Dat kan zijn op L1 TV, op de website, op onze Facebookpagina of bij nog andere uitingen. We maken een mooie, professionele foto van je die hiervoor gebruikt wordt.

Stem op je favoriet
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Met trots presenteert L1 haar nieuwste tv-programma: L1mburg Centraal. Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Fabienne Nijsten, Kirsten Paulus, Sander Kleikers en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen