Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Illegale drugsverkoop Sittard-Geleen niet toegenomen

Geplaatst opwoensdag 31 augustus 2016 - 16:25

De illegale verkoop van (soft-)drugs in de Westelijke Mijnstreek is niet toegenomen.

Burgemeester Sjraar Cox van Sittard-Geleen meldt 'tot zijn verbazing' eerder te kunnen spreken van afname van de straathandel.

Gedoe
Cox had meer gedoe verwacht, na het invoeren van het ingezetenen-criterium op 1 juni. Door handhaving van het i-criterium mogen de vier coffeeshops in Sittard-Geleen alleen nog maar softdrugs verkopen aan inwoners van Nederland. Buitenlanders moeten de deur worden gewezen.

Nihil overlast
Volgens Cox heeft dat de eerste weken wel tot meer illegale straatverkoop geleid, maar kan na drie maanden intensief optreden door de politie en boa’s worden vastgesteld dat de overlast nihil is. Cox verklaart dat onder meer door het massaal wegblijven van de buitenlandse klanten. Nu bekend is dat de coffeeshops niet meer aan hen mogen verkopen, mijden zij de stad. Zo zeer dat er ook voor illegale dealers nauwelijks een afzetmarkt is.

Niet uitgewaaierd
Waar al die buitenlandse klanten nu heen gaan is Cox onbekend. Van een
uitwaaiereffect van illegale drugshandel in de Westelijke Mijnstreek is volgens hem geen sprake. Uit Schinnen, Stein en Beek komen geen meldingen van extra illegale straathandel.

De burgemeester overlegt volgende maand met andere gemeenten met coffeeshops in Limburg over de effecten van het beleid van Sittard-Geleen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Burgemeester Cox: genoeg politie voor aanpak straatdealers
Kerkrade vreest geen drugstoeristen uit Sittard-Geleen
Roermond overspoeld door buitenlandse coffeeshopbezoekers
Coffeeshop Mississippi Maastricht zes maanden op slot
Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen