Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Illegale drugsverkoop Sittard-Geleen niet toegenomen

Geplaatst opwoensdag 31 augustus 2016 - 16:25

De illegale verkoop van (soft-)drugs in de Westelijke Mijnstreek is niet toegenomen.

Burgemeester Sjraar Cox van Sittard-Geleen meldt 'tot zijn verbazing' eerder te kunnen spreken van afname van de straathandel.

Gedoe
Cox had meer gedoe verwacht, na het invoeren van het ingezetenen-criterium op 1 juni. Door handhaving van het i-criterium mogen de vier coffeeshops in Sittard-Geleen alleen nog maar softdrugs verkopen aan inwoners van Nederland. Buitenlanders moeten de deur worden gewezen.

Nihil overlast
Volgens Cox heeft dat de eerste weken wel tot meer illegale straatverkoop geleid, maar kan na drie maanden intensief optreden door de politie en boa’s worden vastgesteld dat de overlast nihil is. Cox verklaart dat onder meer door het massaal wegblijven van de buitenlandse klanten. Nu bekend is dat de coffeeshops niet meer aan hen mogen verkopen, mijden zij de stad. Zo zeer dat er ook voor illegale dealers nauwelijks een afzetmarkt is.

Niet uitgewaaierd
Waar al die buitenlandse klanten nu heen gaan is Cox onbekend. Van een
uitwaaiereffect van illegale drugshandel in de Westelijke Mijnstreek is volgens hem geen sprake. Uit Schinnen, Stein en Beek komen geen meldingen van extra illegale straathandel.

De burgemeester overlegt volgende maand met andere gemeenten met coffeeshops in Limburg over de effecten van het beleid van Sittard-Geleen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Burgemeester Cox: genoeg politie voor aanpak straatdealers
Kerkrade vreest geen drugstoeristen uit Sittard-Geleen
Roermond overspoeld door buitenlandse coffeeshopbezoekers
Coffeeshop Mississippi Maastricht zes maanden op slot
Overzicht
Uitgelicht
Juich Tom naar de gele trui!

Tom Dumoulin is volop in de race voor een top klassering in de Tour de France. Hij kan dus alle steun gebruiken en daarom laten we weer zien dat we echte Dumoulisten zijn!

Laat zien dat je Tom steunt. Verander je profielfoto op social media en schreeuw Tom naar voren! Op Facebook hebben we weer een mooi kadertje gemaakt dat jouw profielfoto in een keer geel laat kleuren.

Verander ook je profielfoto
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag op L1 TV

Limburg is dé wielerprovincie van Nederland. En ook de mooiste provincie. Dat gaan we combineren tijdens de Tour de France. We gaan dan de provincie in met Tour de L1mbourg. Iedere dag is er vanaf 17:50 uur een sfeervol wielerprogramma vanuit een andere Limburgse plaats te zien, live op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Ontdek Limburg van Boven

Bekijk onze prachtige provincie vanuit de lucht. In Limburg van Boven vliegen we dagelijks boven de mooiste plekjes van Limburg.

Van maandag t/m donderdag om 18:50, 19:50 en 21:50 op L1 TV.

Bekijk hier alle afleveringen online

Meest gelezen