Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Ik was godverdomme wethouder en geen crimineel'

Geplaatst opdonderdag 14 april 2016 - 16:45

Oud-wethouder Tilman Schreurs van Roermond had donderdag een hoofdrol in de vijfde zittingsdag van het proces-Van Rey.

Schreurs, die wordt verdacht van betrokkenheid bij frauduleuze vastgoeddeals over het Kazernevoorterrein, kreeg donderdag de ruimte om zijn persoonlijke omstandigheden toe te lichten.

Vlaaimoment
Het werd een emotioneel betoog. "We hadden net een vlaaimoment op het werk, toen de politie aan de deur stond." Dat gebeurde in 2014, toen Schreurs naar eigen zeggen al twee jaar in onzekerheid zat over het lot dat zijn vriend en medeverdachte Jos van Rey had getroffen. "Stelt u zich eens voor. De impact, op mij en mijn vrouw. Weten dat je telefoon wordt afgeluisterd. Ik was godverdomme wethouder en geen crimineel!"

Te goeder trouw
Net als eerder tijdens de zitting benadrukte Schreurs dat hij te goeder trouw heeft gehandeld. "Ik heb hard gewerkt, maar ik heb ook genoten. Maar destijds zei niemand er iets van dat ik mee ging op een uitstapje."

Foto met balkje
Dan breekt Schreurs: "Ik heb al straf. Mijn naam durf ik niet meer te googelen, ik heb al een foto van mezelf gezien met een balkje voor mijn ogen." Ook benadrukt hij dat niet alleen hij te lijden heeft van het onderzoek.

Tilman Schreurs in een oude campagnefilm voor de huidige ECI Cultuurfabriek
Foto: Youtube

Vastgoed
Inhoudelijk stond de zitting donderdag in het teken van verschillende vastgoedprojecten in Roermond. In de ochtend werd de gang van zaken rond het Kazernevoorterrein afgerond, daarna werd uitgebreid stilgestaan bij de gang van zaken rond de ECI Cultuurfabriek.

Cultuurtempel
Die leegstaande fabriek werd, zonder aanbesteding, door Piet van Pol opgeknapt en omgebouwd tot cultuurtempel. Daarna werd het gebouw voor 5,5 miljoen aan de gemeente Roermond verkocht, terwijl het gebouw eerder voor nog geen 4 miljoen euro was getaxateerd. Dat gebeurde in 2012. Sindsdien heeft het cultureel centrum grote moeite met de exploitatie.

Zorgwoningen
Verder kwam ook een plan aan de orde, waarbij Piet van Pol een aantal zorgwoningen voor allochtone ouderen zou gaan bouwen op het terrein van een voormalige supermarkt. Ook daarvoor was geen aanbesteding, Van Pol kreeg de klus als hij geen procedure zou beginnen tegen een supermarkt elders in de stad.

Margrietjes
Uiteindelijk werd dit project in 2014 afgeblazen. Zoals Jos van Rey zelf hierover zegt: "De grond is volgens mij nog steeds van de Aldi. Er groeien nu margrietjes."

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Live: Jos van Rey in de beklaagdenbank
Rechtbank Rotterdam buigt zich over Van Rey
Proces-Van Rey: Gezellig naar de vastgoedbeurs
LIVE: Rechtbank kijkt naar vastgoedprojecten Van Rey
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen