Overslaan en naar de inhoud gaan

'Ik was godverdomme wethouder en geen crimineel'

Geplaatst opdonderdag 14 april 2016 - 16:45

Oud-wethouder Tilman Schreurs van Roermond had donderdag een hoofdrol in de vijfde zittingsdag van het proces-Van Rey.

Schreurs, die wordt verdacht van betrokkenheid bij frauduleuze vastgoeddeals over het Kazernevoorterrein, kreeg donderdag de ruimte om zijn persoonlijke omstandigheden toe te lichten.

Vlaaimoment
Het werd een emotioneel betoog. "We hadden net een vlaaimoment op het werk, toen de politie aan de deur stond." Dat gebeurde in 2014, toen Schreurs naar eigen zeggen al twee jaar in onzekerheid zat over het lot dat zijn vriend en medeverdachte Jos van Rey had getroffen. "Stelt u zich eens voor. De impact, op mij en mijn vrouw. Weten dat je telefoon wordt afgeluisterd. Ik was godverdomme wethouder en geen crimineel!"

Te goeder trouw
Net als eerder tijdens de zitting benadrukte Schreurs dat hij te goeder trouw heeft gehandeld. "Ik heb hard gewerkt, maar ik heb ook genoten. Maar destijds zei niemand er iets van dat ik mee ging op een uitstapje."

Foto met balkje
Dan breekt Schreurs: "Ik heb al straf. Mijn naam durf ik niet meer te googelen, ik heb al een foto van mezelf gezien met een balkje voor mijn ogen." Ook benadrukt hij dat niet alleen hij te lijden heeft van het onderzoek.

Tilman Schreurs in een oude campagnefilm voor de huidige ECI Cultuurfabriek
Foto: Youtube

Vastgoed
Inhoudelijk stond de zitting donderdag in het teken van verschillende vastgoedprojecten in Roermond. In de ochtend werd de gang van zaken rond het Kazernevoorterrein afgerond, daarna werd uitgebreid stilgestaan bij de gang van zaken rond de ECI Cultuurfabriek.

Cultuurtempel
Die leegstaande fabriek werd, zonder aanbesteding, door Piet van Pol opgeknapt en omgebouwd tot cultuurtempel. Daarna werd het gebouw voor 5,5 miljoen aan de gemeente Roermond verkocht, terwijl het gebouw eerder voor nog geen 4 miljoen euro was getaxateerd. Dat gebeurde in 2012. Sindsdien heeft het cultureel centrum grote moeite met de exploitatie.

Zorgwoningen
Verder kwam ook een plan aan de orde, waarbij Piet van Pol een aantal zorgwoningen voor allochtone ouderen zou gaan bouwen op het terrein van een voormalige supermarkt. Ook daarvoor was geen aanbesteding, Van Pol kreeg de klus als hij geen procedure zou beginnen tegen een supermarkt elders in de stad.

Margrietjes
Uiteindelijk werd dit project in 2014 afgeblazen. Zoals Jos van Rey zelf hierover zegt: "De grond is volgens mij nog steeds van de Aldi. Er groeien nu margrietjes."

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Live: Jos van Rey in de beklaagdenbank
Rechtbank Rotterdam buigt zich over Van Rey
Proces-Van Rey: Gezellig naar de vastgoedbeurs
LIVE: Rechtbank kijkt naar vastgoedprojecten Van Rey
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen