Overslaan en naar de inhoud gaan

'Ik was godverdomme wethouder en geen crimineel'

Geplaatst opdonderdag 14 april 2016 - 16:45

Oud-wethouder Tilman Schreurs van Roermond had donderdag een hoofdrol in de vijfde zittingsdag van het proces-Van Rey.

Schreurs, die wordt verdacht van betrokkenheid bij frauduleuze vastgoeddeals over het Kazernevoorterrein, kreeg donderdag de ruimte om zijn persoonlijke omstandigheden toe te lichten.

Vlaaimoment
Het werd een emotioneel betoog. "We hadden net een vlaaimoment op het werk, toen de politie aan de deur stond." Dat gebeurde in 2014, toen Schreurs naar eigen zeggen al twee jaar in onzekerheid zat over het lot dat zijn vriend en medeverdachte Jos van Rey had getroffen. "Stelt u zich eens voor. De impact, op mij en mijn vrouw. Weten dat je telefoon wordt afgeluisterd. Ik was godverdomme wethouder en geen crimineel!"

Te goeder trouw
Net als eerder tijdens de zitting benadrukte Schreurs dat hij te goeder trouw heeft gehandeld. "Ik heb hard gewerkt, maar ik heb ook genoten. Maar destijds zei niemand er iets van dat ik mee ging op een uitstapje."

Foto met balkje
Dan breekt Schreurs: "Ik heb al straf. Mijn naam durf ik niet meer te googelen, ik heb al een foto van mezelf gezien met een balkje voor mijn ogen." Ook benadrukt hij dat niet alleen hij te lijden heeft van het onderzoek.

Tilman Schreurs in een oude campagnefilm voor de huidige ECI Cultuurfabriek
Foto: Youtube

Vastgoed
Inhoudelijk stond de zitting donderdag in het teken van verschillende vastgoedprojecten in Roermond. In de ochtend werd de gang van zaken rond het Kazernevoorterrein afgerond, daarna werd uitgebreid stilgestaan bij de gang van zaken rond de ECI Cultuurfabriek.

Cultuurtempel
Die leegstaande fabriek werd, zonder aanbesteding, door Piet van Pol opgeknapt en omgebouwd tot cultuurtempel. Daarna werd het gebouw voor 5,5 miljoen aan de gemeente Roermond verkocht, terwijl het gebouw eerder voor nog geen 4 miljoen euro was getaxateerd. Dat gebeurde in 2012. Sindsdien heeft het cultureel centrum grote moeite met de exploitatie.

Zorgwoningen
Verder kwam ook een plan aan de orde, waarbij Piet van Pol een aantal zorgwoningen voor allochtone ouderen zou gaan bouwen op het terrein van een voormalige supermarkt. Ook daarvoor was geen aanbesteding, Van Pol kreeg de klus als hij geen procedure zou beginnen tegen een supermarkt elders in de stad.

Margrietjes
Uiteindelijk werd dit project in 2014 afgeblazen. Zoals Jos van Rey zelf hierover zegt: "De grond is volgens mij nog steeds van de Aldi. Er groeien nu margrietjes."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Live: Jos van Rey in de beklaagdenbank
Rechtbank Rotterdam buigt zich over Van Rey
Proces-Van Rey: Gezellig naar de vastgoedbeurs
LIVE: Rechtbank kijkt naar vastgoedprojecten Van Rey
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen