Overslaan en naar de inhoud gaan

IJzersterke Verstappen naar tweede plek in Hongarije

Geplaatst opzondag 19 juli 2020 - 16:50

In een Grand Prix van Hongarije die spectaculair begon is Max Verstappen als tweede gefinisht.

Verstappen, die tot de zondag een teleurstellend weekend kende, reed lang op de tweede plek, maar moest aan het eind nog een aanval van Valtteri Bottas pareren. Lewis Hamilton won de race op de Hungaroring.

Van de baan geschoven
Nog voordat de race begonnen was, leek het voor Verstappen een vervelende middag te worden. Op weg naar de startopstelling schoof hij met zijn Red Bull van het natte asfalt op de Hungaroring. De monteurs slaagden er nét op tijd in om Verstappen's auto, waar onder meer een voorvleugel vervangen moest worden, raceklaar te maken.

Teruglezen: Opmars van Max Verstappen in GP van Hongarije

Pitstops op opdrogend circuit
Toen de race eenmaal begon, ging Verstappen als een raket van start. In de eerste twee bochten wist hij Bottas, Leclerc, Vettel en Pérez in te halen, waardoor hij van de zevende naar de derde plek opschoof. Enkele ronden later wist hij na enkele snelle rondes ook de tweede plek in te nemen, achter koploper Hamilton. Het hele veld wisselde intussen van de intermediate- naar de droogweerbanden op de opdrogende Hungaroring.

Geen nieuwe bui
De dreiging van nieuwe regenbuien bleef, maar het bleef bij dreiging: het zou niet opnieuw gaan plenzen op het circuit bij Boedapest. Bottas kroop op de mediumband richting Verstappen, maar moest nóg een bandenwissel doorvoeren. Op een nieuwe set banden liep hij opnieuw in rap tempo in op Verstappen, die op zijn beurt de kloof naar Hamilton niet kon overbruggen.

Aanval gepareerd
Het kwam tot een clash in de absolute slotfase van de race, in de allerlaatste ronde. Verstappen wist de aanval van de Fin echter te pareren en kwam zodoende als tweede over de streep, achter Hamilton.

De tweede plek is méér dan waar Verstappen op voorhand op gerekend zal hebben. Tijdens de vrije trainingen en kwalificaties moest de Red Bull het afleggen tegen teams als Racing Point en Ferrari.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen