Overslaan en naar de inhoud gaan

IJzersterke Verstappen naar tweede plek in Hongarije

Geplaatst opzondag 19 juli 2020 - 16:50

In een Grand Prix van Hongarije die spectaculair begon is Max Verstappen als tweede gefinisht.

Verstappen, die tot de zondag een teleurstellend weekend kende, reed lang op de tweede plek, maar moest aan het eind nog een aanval van Valtteri Bottas pareren. Lewis Hamilton won de race op de Hungaroring.

Van de baan geschoven
Nog voordat de race begonnen was, leek het voor Verstappen een vervelende middag te worden. Op weg naar de startopstelling schoof hij met zijn Red Bull van het natte asfalt op de Hungaroring. De monteurs slaagden er nét op tijd in om Verstappen's auto, waar onder meer een voorvleugel vervangen moest worden, raceklaar te maken.

Teruglezen: Opmars van Max Verstappen in GP van Hongarije

Pitstops op opdrogend circuit
Toen de race eenmaal begon, ging Verstappen als een raket van start. In de eerste twee bochten wist hij Bottas, Leclerc, Vettel en Pérez in te halen, waardoor hij van de zevende naar de derde plek opschoof. Enkele ronden later wist hij na enkele snelle rondes ook de tweede plek in te nemen, achter koploper Hamilton. Het hele veld wisselde intussen van de intermediate- naar de droogweerbanden op de opdrogende Hungaroring.

Geen nieuwe bui
De dreiging van nieuwe regenbuien bleef, maar het bleef bij dreiging: het zou niet opnieuw gaan plenzen op het circuit bij Boedapest. Bottas kroop op de mediumband richting Verstappen, maar moest nóg een bandenwissel doorvoeren. Op een nieuwe set banden liep hij opnieuw in rap tempo in op Verstappen, die op zijn beurt de kloof naar Hamilton niet kon overbruggen.

Aanval gepareerd
Het kwam tot een clash in de absolute slotfase van de race, in de allerlaatste ronde. Verstappen wist de aanval van de Fin echter te pareren en kwam zodoende als tweede over de streep, achter Hamilton.

De tweede plek is méér dan waar Verstappen op voorhand op gerekend zal hebben. Tijdens de vrije trainingen en kwalificaties moest de Red Bull het afleggen tegen teams als Racing Point en Ferrari.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen