Overslaan en naar de inhoud gaan

IJzersterke Dumoulin verbaasd over eigen kracht

Geplaatst opwoensdag 20 september 2017 - 18:15
Bekijk media
  • 1
  • 4
Foto: ANP

Tom Dumoulin dacht dat het metertje op zijn fiets, dat de getrapte wattages aangeeft, niet werkte. Zo goed was hij op de individuele tijdrit in het Noorse Bergen die hem zijn eerste wereldtitel opleverde.

"Ik kan het niet geloven. Ik had zo'n goede dag. Ik dacht dat mijn powermetertje kapot was", zei de Limburger van Sunweb, die alleen de Sloveen Primoz Roglic na 31 kilometer met daarbij een lastige slotklim binnen de minuut zag eindigen. De Brit Chris Froome pakte het brons, maar van het verwachte duel tussen hem en Dumoulin was geen sprake.

Lees ook: Fenomenale Tom Dumoulin pakt goud bij WK tijdrijden

Geen wissel
Zo goed was de wereldkampioen, die zijn eerder geplande wissel van de tijdritfiets naar een gewone racefiets voor de klim achterwege liet. "Ik heb lang getwijfeld, maar toen ik deze klim vrijdag had verkend besloot ik dat we geen risico zouden nemen. Ik kan bovendien heel goed klimmen op mijn tijdritfiets."

'Grotere verrassing'
Dumoulin pakte zondag met Sunweb al goud op de ploegentijdrit. ,,Dat was een grotere verrassing. Vandaag wist ik dat ik bij de favorieten hoorde. Het was vooral zaak rustig te blijven. Zeker toen het ging regenen. Ik ben heel voorzichtig door de bochten gegaan. Vooral op die eerste kilometer bergop was het lastig, mijn achterwiel slipte steeds weg.''

Landgenoot lyrisch over Tom
Kelderman eindigde als zevende in Bergen. De ploeggenoot van Dumoulin was na een zware Vuelta best tevreden met zijn race tegen de klok. "Ik reed een redelijk goed tijdrit", zei hij. "Ik ben wel van fiets gewisseld. Ik heb een veel beter gevoel op een gewone fiets. Het is niet alleen dat een tijdritfiets zwaarder is. Je moet er ook anders opzitten. Tom maakt dat allemaal niet uit. Hij is zo sterk en heeft zo veel vertrouwen."

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg‌.

Deel dit bericht via
Uit eigen keuken
L11 Alaaf gezicht 2018
Uitgelicht
Alles over de Limburgse Vastelaovend

Het Brand Beer Boètegewoëne Boètezitting, Auw Wieverbal, LVK 2017, Sjtasiefestasie, Groeëte Gulpener Vastelaoves Finale, TVK, KVL en nog veel meer: alles rond de Limburgse Vastelaovend volg je op de voet bij L11 Alaaf!

Volg het allemaal bij L11 Alaaf
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meest gelezen

Uit eigen keuken
Uitgelicht
Haal de beste buuttes bij je in huis!

In aanloop naar het 55-jarig jubileum van de Limburgse Vereniging van Karnavalsartiesten (LVKA) is deze nieuwe dvd van de Groot Limburgse Buuttekampioenschappen gemaakt.
In samenwerking met L1 is een dvd samengesteld met daarop de winnende buuttes van de jaren 2010, 2011 en 2012 (met o.a. Fer Naus, Harold Schroijen, Har Daniels en Ger Frenken).
Een DVD mét lachgarantie!

Bestel nu de DVD in de L1 Shop
De nieuwe L1 Radioprogrammering
Uitgelicht
Presentatoren-caroussel draait op L1 Radio

Een aantal bekende stemmen van L1 Radio zijn vanaf deze week in andere programma’s te horen. Luister naar de nieuwe radioprogrammering op L1 Radio!

Nieuwe doordeweekse programmering L1 Radio
Uitgelicht
CD Vastelaovend van Eijsde tot de Mookerhei deil 25

Dit jaar is de CD Vastelaovend van Eijsde tot de Mookerhei uitgebreid van een dubbel-CD naar een 4CD Box met een hoog LVK-gehalte. Maar liefst 86 nieuwe carnavalskrakers maken deze vastelaovendverzamelaar méér dan bijzonder! Nu te bestellen in de L1 Shop.

Bestel de CD Box hier
Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
De 1Limburg app

Altijd op de hoogte van het laatste Limburgse nieuws.

Download gratis
Download de gratis L1 app
Uitgelicht
De L1 app

Altijd op de hoogte van de L1-programma's.

Download gratis
L11 Alaaf gezicht 2018
Uitgelicht
Alles over de Limburgse Vastelaovend

Het Brand Beer Boètegewoëne Boètezitting, Auw Wieverbal, LVK 2017, Sjtasiefestasie, Groeëte Gulpener Vastelaoves Finale, TVK, KVL en nog veel meer: alles rond de Limburgse Vastelaovend volg je op de voet bij L11 Alaaf!

Volg het allemaal bij L11 Alaaf