Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

IJzergieterij in Hoensbroek gaat dicht: 60 banen weg

Geplaatst opmaandag 18 juli 2016 - 14:38

IJzergieterij Componenta in Hoensbroek gaat dicht. Het Finse moederbedrijf wil de fabriek eind volgend jaar sluiten. Dat kost zo'n 60 werknemers hun baan.

Componenta wil haar activiteiten in Nederland concentreren in de vestiging in Weert. Volgens het bedrijf levert dat een jaarlijkse besparing van 5 miljoen euro op.

Weert
Een jaar geleden was er nog sprake van dat de vestiging in Weert zou worden gesloten en de productie deels overgeplaatst zou worden naar Hoensbroek. Maar een nieuwe topman paste begin dit jaar de plannen aan en kiest nu dus voor Weert als enige vestiging in Nederland.

Stankoverlast
Componenta
in Hoensbroek was jarenlang in het nieuws door de stankoverlast die het bedrijf in de omgeving veroorzaakte. Met de bouw van een nieuwe en veel hogere schoorsteen kwam daar een kleine twee jaar geleden een einde aan.

Zes miljoen
De schoorsteen kostte ruim zes miljoen euro.
Componenta droeg daar zelf 1,8 miljoen euro aan bij. Vooral het Rijk betaalde de rest maar ook de provincie legde een bedrag op tafel.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

IJzergieterij Componenta failliet: 340 banen weg
componenta
Vakbonden eisen onderzoek mismanagement Componenta
Componenta onderzoekt effect maatregelen stankoverlast
componenta
Eerste 100 banen weg bij ijzergieterij Componenta
Overzicht
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen