Overslaan en naar de inhoud gaan

IJzergieterij in Hoensbroek gaat dicht: 60 banen weg

Geplaatst opmaandag 18 juli 2016 - 14:38

IJzergieterij Componenta in Hoensbroek gaat dicht. Het Finse moederbedrijf wil de fabriek eind volgend jaar sluiten. Dat kost zo'n 60 werknemers hun baan.

Componenta wil haar activiteiten in Nederland concentreren in de vestiging in Weert. Volgens het bedrijf levert dat een jaarlijkse besparing van 5 miljoen euro op.

Weert
Een jaar geleden was er nog sprake van dat de vestiging in Weert zou worden gesloten en de productie deels overgeplaatst zou worden naar Hoensbroek. Maar een nieuwe topman paste begin dit jaar de plannen aan en kiest nu dus voor Weert als enige vestiging in Nederland.

Stankoverlast
Componenta
in Hoensbroek was jarenlang in het nieuws door de stankoverlast die het bedrijf in de omgeving veroorzaakte. Met de bouw van een nieuwe en veel hogere schoorsteen kwam daar een kleine twee jaar geleden een einde aan.

Zes miljoen
De schoorsteen kostte ruim zes miljoen euro.
Componenta droeg daar zelf 1,8 miljoen euro aan bij. Vooral het Rijk betaalde de rest maar ook de provincie legde een bedrag op tafel.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

IJzergieterij Componenta failliet: 340 banen weg
componenta
Vakbonden eisen onderzoek mismanagement Componenta
Componenta onderzoekt effect maatregelen stankoverlast
componenta
Eerste 100 banen weg bij ijzergieterij Componenta
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen