Overslaan en naar de inhoud gaan

IJzergieterij Componenta failliet: 340 banen weg

Geplaatst opdonderdag 1 september 2016 - 8:56

Het doek voor ijzergieterij Componenta in Weert en Hoensbroek is gevallen. Het Finse moederbedrijf heeft donderdag het faillissement voor de twee vestigingen aangevraagd.

Dat meldt het Finse moederbedrijf donderdag in een persbericht.

Hoensbroek
Eerder werd al bekend dat het Finse moederbedrijf van plan was om de ijzergieterij in Hoensbroek aan het einde van het jaar te sluiten. De deuren gaan nu dus eerder dicht dan verwacht.

Weert
Componenta wilde haar activiteiten in Nederland concentreren in de vestiging in Weert.Volgens het bedrijf leverde dat een jaarlijkse besparing van 5 miljoen euro op. Deze besparing bleek onvoldoende, waardoor ook de vestiging in Weert nu al moet sluiten.

Lees ook: IJzergieterij in Hoensbroek gaat dicht: 60 banen weg

Betalingsnood
De ijzer- en metaalsmelter verkeert al een tijd in betalingsnood. Volgens Wijlimburg.nl staan door het faillissement de banen van 340 mensen op de tocht.

Lees ook: Provincie ziet geld Componenta in rook opgaan

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

componenta
Vakbonden eisen onderzoek mismanagement Componenta
componenta
IJzergieterij in Hoensbroek gaat dicht: 60 banen weg
Doorstart van Componenta is formeel afgerond
Componenta failliet, ruim 450 man op straat
Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen