Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'IJzeren Rijn bij Weert veilig genoeg voor goederentreinen'

Geplaatst opdonderdag 8 februari 2018 - 12:23

Het tracé van de IJzeren Rijn tussen Weert, Budel en het Belgisch-Limburgs Hamont voldoet aan alle veiligheidseisen voor goederenvervoer. Extra maatregelen zijn dan ook niet nodig.

D66-staatssecretaris Stientje van Veldhoven antwoordt dat op vragen van haar partijgenoot-Tweede Kamerlid Rob Jetten. Hij had gepleit voor fatsoenlijke beveiliging en de aanpak van onbewaakte spoorwegovergangen nu er sinds kort weer goederentreinen over het baanvak rijden.

Zeer laag
Volgens de staatssecretaris is er nauwelijks sprake van een groter risico omdat het aantal goederentreinen dat over het tracé rijdt 'zeer laag' is. Daarom is de huidige situatie verantwoord, aldus de staatssecretaris.

Lees ook: Ook D66 wil goede beveiliging van spoor IJzeren Rijn

Overwegen
In haar antwoord meldt Van Veldhoven ook dat zij dit jaar een besluit wil nemen over personenvervoer tussen Weert, Budel en Hamont. Daarom wil zij precies weten wat de kosten zijn, inclusief die van de maatregelen die dan wel nodig zijn aan de overwegen langs het traject. Zij gaat daarbij gebruik maken van gegevens van de provincie. Verder moeten ook vervoerders onderzoek doen naar de haalbaarheid van deze verbinding, aldus de staatssecretaris.

Rechtstreeks
In het regeerakkoord is in ieder geval afgesproken dat de spoorlijn moet worden geëlektrificeerd. Dat is een voorwaarde voor personenvervoer. Als de lijn er definitief komt, zorgt dat voor een rechtstreekse verbinding van Weert naar Antwerpen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen