Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'IJzeren Rijn bij Weert veilig genoeg voor goederentreinen'

Geplaatst opdonderdag 8 februari 2018 - 12:23

Het tracé van de IJzeren Rijn tussen Weert, Budel en het Belgisch-Limburgs Hamont voldoet aan alle veiligheidseisen voor goederenvervoer. Extra maatregelen zijn dan ook niet nodig.

D66-staatssecretaris Stientje van Veldhoven antwoordt dat op vragen van haar partijgenoot-Tweede Kamerlid Rob Jetten. Hij had gepleit voor fatsoenlijke beveiliging en de aanpak van onbewaakte spoorwegovergangen nu er sinds kort weer goederentreinen over het baanvak rijden.

Zeer laag
Volgens de staatssecretaris is er nauwelijks sprake van een groter risico omdat het aantal goederentreinen dat over het tracé rijdt 'zeer laag' is. Daarom is de huidige situatie verantwoord, aldus de staatssecretaris.

Lees ook: Ook D66 wil goede beveiliging van spoor IJzeren Rijn

Overwegen
In haar antwoord meldt Van Veldhoven ook dat zij dit jaar een besluit wil nemen over personenvervoer tussen Weert, Budel en Hamont. Daarom wil zij precies weten wat de kosten zijn, inclusief die van de maatregelen die dan wel nodig zijn aan de overwegen langs het traject. Zij gaat daarbij gebruik maken van gegevens van de provincie. Verder moeten ook vervoerders onderzoek doen naar de haalbaarheid van deze verbinding, aldus de staatssecretaris.

Rechtstreeks
In het regeerakkoord is in ieder geval afgesproken dat de spoorlijn moet worden geëlektrificeerd. Dat is een voorwaarde voor personenvervoer. Als de lijn er definitief komt, zorgt dat voor een rechtstreekse verbinding van Weert naar Antwerpen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen