Overslaan en naar de inhoud gaan

IJver voor grote evenementen geen ‘Leeuwarden-trauma'

Geplaatst opwoensdag 25 september 2019 - 6:00

Er is in Maastricht geen sprake van een Leeuwarden-trauma, volgens wethouder John Aarts.

Dat laat wethouder Aarts (Evenementen) via zijn woordvoerder weten.

Leeuwarden
Hij geeft ermee antwoord op de vraag of het mislopen van het predicaat Europese Culturele Hoofdstad 2018 voor Maastricht aanleiding is geweest om vol in te zetten op het binnenhalen van grote evenementen. De titel van Europese Culturele Hoofdstad is aan het Friese Leeuwarden gegeven.

Lees ook: Leeuwarden cultuurhoofdstad, druiven in Maastricht nog zuur

Kansen voor Maastricht
"We springen in op kansen als die zich voordoen", licht de woordvoerder toe. "Om Maastricht op de kaart te zetten."

Grote evenementen
Maastricht heeft tevergeefs geprobeerd om het Eurovisie Songfestival in 2020 naar de provinciale hoofdstad te halen. Maandag is bekendgemaakt dat Koningsdag volgend jaar in Maastricht plaatsvindt. In oktober wordt duidelijk of The Passion, het jaarlijkse Paasspektakel van de EO en KRO-NCRV, naar Maastricht komt.

Individueel
De PvdA in Maastricht heeft hier vragen over gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. De lokale sociaaldemocraten zijn van mening dat de gemeentelijke bestuurders te individueel opereren bij het binnenhengelen van grootschalige evenementen.

Lees ook: 'Maastricht te solistisch bij binnenhalen grote evenementen'

PvdA eerst
De wethouder wil daar nog niet inhoudelijk op reageren. "Eerst is de PvdA aan de beurt om antwoord te krijgen op de vragen", legt zijn woordvoerder uit.

Pijplijn
Op de vraag of Maastricht nog meer ijzers in het vuur heeft op het gebied van activiteiten met een nationale uitstraling, antwoordt hij: "Voor 2020 zit er op dit moment niks meer in de pijplijn."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen