Overslaan en naar de inhoud gaan

IJver voor grote evenementen geen ‘Leeuwarden-trauma'

Geplaatst opwoensdag 25 september 2019 - 6:00

Er is in Maastricht geen sprake van een Leeuwarden-trauma, volgens wethouder John Aarts.

Dat laat wethouder Aarts (Evenementen) via zijn woordvoerder weten.

Leeuwarden
Hij geeft ermee antwoord op de vraag of het mislopen van het predicaat Europese Culturele Hoofdstad 2018 voor Maastricht aanleiding is geweest om vol in te zetten op het binnenhalen van grote evenementen. De titel van Europese Culturele Hoofdstad is aan het Friese Leeuwarden gegeven.

Lees ook: Leeuwarden cultuurhoofdstad, druiven in Maastricht nog zuur

Kansen voor Maastricht
"We springen in op kansen als die zich voordoen", licht de woordvoerder toe. "Om Maastricht op de kaart te zetten."

Grote evenementen
Maastricht heeft tevergeefs geprobeerd om het Eurovisie Songfestival in 2020 naar de provinciale hoofdstad te halen. Maandag is bekendgemaakt dat Koningsdag volgend jaar in Maastricht plaatsvindt. In oktober wordt duidelijk of The Passion, het jaarlijkse Paasspektakel van de EO en KRO-NCRV, naar Maastricht komt.

Individueel
De PvdA in Maastricht heeft hier vragen over gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. De lokale sociaaldemocraten zijn van mening dat de gemeentelijke bestuurders te individueel opereren bij het binnenhengelen van grootschalige evenementen.

Lees ook: 'Maastricht te solistisch bij binnenhalen grote evenementen'

PvdA eerst
De wethouder wil daar nog niet inhoudelijk op reageren. "Eerst is de PvdA aan de beurt om antwoord te krijgen op de vragen", legt zijn woordvoerder uit.

Pijplijn
Op de vraag of Maastricht nog meer ijzers in het vuur heeft op het gebied van activiteiten met een nationale uitstraling, antwoordt hij: "Voor 2020 zit er op dit moment niks meer in de pijplijn."

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV