Overslaan en naar de inhoud gaan

IJsmeester De Banen: 'Het moet harder gaan vriezen'

Geplaatst opmaandag 21 januari 2019 - 13:56

Volgens de ijsmeester van De Banen bij Nederweert wordt het deze week 'kantje boord'. Een enkeling zou misschien kunnen schaatsen, maar het ijs is te dun voor grote groepen.

De ijsmeester van De Banen, Louis Leenen, was er maandagochtend al vroeg bij om het ijs te inspecteren.

L1

3,5 centimeter
"Ik heb mijn boormachine en mijn meetlint meegenomen. Meer hebben we niet nodig. Uitkijkend over een prachtig wit natuurlandschap stapte Leenen voorzichtig het ijs op. "Het kraakt iets te veel", is gelijk de conclusie. Dat voorspelt niet veel goeds. Uit de eerste meting blijkt dat het ijs 3,5 centimeter dik is.

Kantje boord
"Je kunt er voorzichtig op lopen. Maar wel in je eentje. Het ijs moet minimaal 5 à 6 centimeter dik zijn om erop te schaatsen. en als je met veel meer mensen op het ijs wil, moet het ijs 7 à 8 centimeter dik zijn. Of we dat deze week gaan redden, weet ik niet. Het is kantje boord. Uit de vooruitzichten blijkt dat het te licht gaat vriezen.

Louis Leenen blijft hoop houden. Misschien dat we eind deze week het ijs op kunnen, maar dan mag het niet te veel sneeuwen.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee aan de Henk Bakt Bakwedstrijd

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Het gebak wordt tijdens de radio-uitzending van Plat-eweg live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt! Opgeven kan t/m 5 oktober 2021.

Meld je hier aan
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen