Overslaan en naar de inhoud gaan

IJsmeester De Banen: 'Het moet harder gaan vriezen'

Geplaatst opmaandag 21 januari 2019 - 13:56

Volgens de ijsmeester van De Banen bij Nederweert wordt het deze week 'kantje boord'. Een enkeling zou misschien kunnen schaatsen, maar het ijs is te dun voor grote groepen.

De ijsmeester van De Banen, Louis Leenen, was er maandagochtend al vroeg bij om het ijs te inspecteren.

L1

3,5 centimeter
"Ik heb mijn boormachine en mijn meetlint meegenomen. Meer hebben we niet nodig. Uitkijkend over een prachtig wit natuurlandschap stapte Leenen voorzichtig het ijs op. "Het kraakt iets te veel", is gelijk de conclusie. Dat voorspelt niet veel goeds. Uit de eerste meting blijkt dat het ijs 3,5 centimeter dik is.

Kantje boord
"Je kunt er voorzichtig op lopen. Maar wel in je eentje. Het ijs moet minimaal 5 à 6 centimeter dik zijn om erop te schaatsen. en als je met veel meer mensen op het ijs wil, moet het ijs 7 à 8 centimeter dik zijn. Of we dat deze week gaan redden, weet ik niet. Het is kantje boord. Uit de vooruitzichten blijkt dat het te licht gaat vriezen.

Louis Leenen blijft hoop houden. Misschien dat we eind deze week het ijs op kunnen, maar dan mag het niet te veel sneeuwen.

Echte Limburgers gezocht!
Geef je op als kandidaat voor Kwizzele.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen