Overslaan en naar de inhoud gaan

IJshockeyvrouwen onder 18 winnen op WK van Australië

Geplaatst opzondag 26 januari 2020 - 23:05

De Nederlandse ijshockeyvrouwen onder 18 hebben op het WK in Divisie II hun eerste overwinning behaald.

In Eindhoven versloegen zij Australië met 2-0. Zij herstelden zich daarmee van de 2-1 nederlaag tegen Taipei.

Twee treffers in eerste periode
De Oranje vrouwen hadden vanaf het begin veel puckbezit en na acht minuten spelen schoot Fleur Kivits de puck voor het eerst in het doel van de Australië. Zij schoot vanaf de tweede lijn. De Aussies stonden op dat moment met een speler minder op het veld. Nederland, gecoacht door de Valkenburgse Myrthe Martens, bleef aanvallen. Drie minuten voor het verstrijken van de eerste periode knalde Kivits de puck opnieuw in de Australische goal en stond Oranje met 2-0 voor.

Meer daadkracht
Nederland speelde beduidend beter dan tegen Taipei. Het team was scherper, toonde meer daadkracht en was sterk in de duels, maar verzuimde het verschil met de Australische vrouwen in de tweede periode te vergroten.

Australië sterker
Ook Australië kreeg kansen en was in de derde periode sterker dan Oranje, had, maar keepster Emma Fondse verdedigde haar doel met verve. Esther de Jong kreeg in de slotminuut nog een prachtkans, maar kreeg de puck niet in het Australische doel. Oranje won met 2-0 en speelt dinsdag in Eindhoven tegen Kazachstan.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen