Overslaan en naar de inhoud gaan

IJshockeyer Bindels verkast binnen Duitsland

Geplaatst opwoensdag 3 juni 2020 - 10:47

Dani Bindels speelt in het komende seizoen voor ijshockeyclub Bayreuth Tigers.

De speler uit Geleen maakt daarmee een overstap binnen de DEL2, het op-een-na hoogste niveau in het Duitse ijshockey. Bayreuth werd in die competitie dit jaar twaalfde van de veertien clubs.

Jeugdinternational
Bindels, pas 21 jaar, speelt al jaren in Duitsland. Hij werd opgeleid bij topteam K├Âlner Haie en schopte het, mede door een dubbel paspoort, tot Duits jeugdinternational. Hij ging in de DEL2 voor Frankfurt spelen en kwam korte tijd op het derde niveau voor Moskitos Essen uit.

Beieren
De afgelopen twee jaar speelde hij weer op het tweede niveau, voor achtereenvolgens Frankfurt, Deggendorfer SC en Bad Nauheim. Nu vertrekt hij naar Beieren. Wanneer het nieuwe seizoen begint, is door de coronacrisis nog niet bekend.

Center en winger
Aanvaller Bindels kan als winger en als center spelen. De rol als center heeft zijn voorkeur. "Ik denk dat ik het team op die positie het beste helpen kan. De laatste tijd heb ik ook op de vleugels ervaring opgedaan. Ik speel daar, waar men mij kan gebruiken", zegt hij op de clubwebsite.

Bindels speelde in de DEL2 tot dusver 94 wedstrijden, waarin hij acht keer scoorde en acht assists verzorgde.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen