Overslaan en naar de inhoud gaan

IJsboerderij Wijlre doet aangifte van dumping afval

Geplaatst opwoensdag 29 juli 2015 - 21:38

Paul Bex en Leonie Martens, eigenaren van ijsboerderij Bij Pauls in Wijlre, hebben bij de politie aangifte gedaan van illegale afvaldumping op hun terrein.

Twee maanden geleden werd op het boerderijperceel en twee percelen van andere eigenaren asbest aangetroffen. Volgens buurtbewoners zou die afkomstig zijn van kippenschuren die er hebben gestaan.

Bodemonderzoek
Maar Bex en Martens zeggen dat dat zeker niet het geval is. "Vorig jaar hebben we bodemonderzoek laten verrichten", aldus Martens die als bewijs een rapport laat zien van de Voerendaalse firma Aelmans Eco bv. "Daaruit is komen vast te staan dat er geen asbest in de grond zat. De asbestdeeltjes moeten dus later door iemand op ons terrein zijn gedumpt."

Lees ook: Asbest aangetroffen in Wijlre

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Einde dreigt voor ijsboerderij Wijlre
'Zeil tegen asbest in Wijlre moet van de Arbowet'
GGD: asbest Wijlre geen gevaar voor volksgezondheid
Asbest Wijlre: GGD wil helpen
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen