Overslaan en naar de inhoud gaan

IJsboerderij Wijlre doet aangifte van dumping afval

Geplaatst opwoensdag 29 juli 2015 - 21:38

Paul Bex en Leonie Martens, eigenaren van ijsboerderij Bij Pauls in Wijlre, hebben bij de politie aangifte gedaan van illegale afvaldumping op hun terrein.

Twee maanden geleden werd op het boerderijperceel en twee percelen van andere eigenaren asbest aangetroffen. Volgens buurtbewoners zou die afkomstig zijn van kippenschuren die er hebben gestaan.

Bodemonderzoek
Maar Bex en Martens zeggen dat dat zeker niet het geval is. "Vorig jaar hebben we bodemonderzoek laten verrichten", aldus Martens die als bewijs een rapport laat zien van de Voerendaalse firma Aelmans Eco bv. "Daaruit is komen vast te staan dat er geen asbest in de grond zat. De asbestdeeltjes moeten dus later door iemand op ons terrein zijn gedumpt."

Lees ook: Asbest aangetroffen in Wijlre

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Einde dreigt voor ijsboerderij Wijlre
'Zeil tegen asbest in Wijlre moet van de Arbowet'
GGD: asbest Wijlre geen gevaar voor volksgezondheid
Asbest Wijlre: GGD wil helpen
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen