Overslaan en naar de inhoud gaan

IJsbanen opgewassen tegen warm weer

Geplaatst opdonderdag 28 december 2017 - 6:00

IJsbanen in Limburgse binnensteden hebben geen problemen met het relatief warme weer.

December was een grauwe maand en zeker de laatste weken was er geen vrieskou. Maar de banen van de verschillende winterevenementen hebben daar geen last van.

Regen
Marcel Janssen van Venlo on Ice: "We hebben een baan in een beschutte binnenstad, alleen bij regen hebben we problemen." Hij heeft een baan zonder overkapping. Die op het Vrijthof in Maastricht is wel overdekt, Ralph Meijs van Magisch Maastricht kent daarom geen problemen: "Daardoor blijft het klimaat constant, ons ijs is even goed als het buiten zou vriezen, daardoor zijn onze energiekosten ook niet vermeerderd."

Bezoekersaantallen
De banen draaiden vorig jaar een topjaar en hebben het ook deze winter onverminderd druk. Ralph
Meijs: "Ondanks het slechte weer zijn de bezoekersaantallen hetzelfde gebleven." Ook Marcel Janssen is tevreden: "Zoals het er nu uitziet gaan we een beetje boven volgend jaar komen."

Andere ijsbanen bij Winterpret in Venray en Wèntjerdruim in Sittard hebben ook geen last van het warme weer en noteren hoge bezoekersaantallen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen