Overslaan en naar de inhoud gaan

Iggy Houben stroomt door naar jeugdteam Van Nistelrooy

Geplaatst opvrijdag 25 december 2020 - 16:45

Voetballer Iggy Houben uit Bocholtz is pas net 16 jaar oud, maar is nu al overgeheveld naar het onder 18 team van PSV.

Jong
Houben maakte indruk in het team van jongens onder de 17 jaar met vier doelpunten in vijf wedstrijden. Hij is nu een van de jongste spelers in het team van trainer Ruud van Nistelrooy. Door de coronapandemie heeft Houben nog geen officiële wedstrijd kunnen spelen in zijn nieuwe team.

WDZ
Houben begon als kleuter in het team van WDZ in Bocholtz en stroomde daarna door naar de jeugdopleiding van Roda JC Kerkrade. Als 12-jarige plukte PSV de aanvallende buitenspeler weg. Inmiddels heeft Houben een Eindhovens contract van drie jaar op zak. Hij hoopt binnen een paar jaar het eerste elftal van PSV te bereiken.

Vroeg op
Houben reist iedere dag op en neer naar Eindhoven vanuit Bocholtz. "Ik sta om 5:45 uur op, mijn vader brengt me naar het station en dan neem ik de trein en bus naar school in Eindhoven. Na school trainen we op De Herdgang. Ik vind het prima. Het is een soort ritme waar ik aan gewend ben, bovendien vind ik het fijn om thuis te wonen."

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen