Overslaan en naar de inhoud gaan

Iets meer eetgelegenheden bieden thuismaaltijden aan

Geplaatst opmaandag 19 oktober 2020 - 12:17

Het aantal eetgelegenheden in Limburg dat tijdens de huidige, gedeeltelijke lockdown een bezorg- en/of afhaalservice aanbiedt, is gestegen ten opzichte van de horecasluiting in het voorjaar.

Dat zeggen de Limburgse regiomanagers van Koninklijke Horeca Nederland (KHN).

Startblokken
"Het zijn er iets meer", zegt Christiaan Fijen. Hij is regiomanager voor Zuid-Limburg. "En ze zijn sneller met bezorgen en afhalen begonnen", vult Christel Nabuurs van de regio Noord- en Midden-Limburg aan. "In het voorjaar zag je dat er nog een aanloopperiode van een week of twee nodig was. Nu zag je de eerste aanbieders van thuismaaltijden een dag na de persconferentie van Rutte al uit de startblokken schieten", voegt Nabuurs toe.

De persconferentie van de minister-president was op dinsdag 13 oktober.

Lees ook: Toprestaurants overwegen opnieuw afhaal- en bezorgservice

Langer
"De eerste horecasluiting, tijdens de intelligente lockdown, zou twee weken duren. Dat duurde wat langer", verklaart Guido Kreutzer, voorzitter van de Limburgse KHN-afdelingen, de lichte toename. "Ik denk dat veel horecaondernemers ervan uitgaan dat deze sluiting langer dan vier weken gaat duren."

Hoe hoog de stijging van bezorg- en afhaalservices van eetgelegenheden in Limburg concreet is, weet Kreutzer niet. "Ik verwacht dat er nu enkele tientallen restaurants en eetcafés meer zijn die het aanbieden." Limburg telt in totaal enkele duizenden eetgelegenheden.

Beter voorbereid
"In ieder geval is mijn indruk dat de eetcafés en restaurants nu beter zijn voorbereid", zegt Fijen. Nabuurs vult aan: "Maar die hadden natuurlijk al een scenario klaarliggen uit het voorjaar."

Op 19 maart, net na het begin van de intelligente lockdown, bezorgde iets meer dan een kwart van de Limburgse eetgelegenheden een maaltijd aan huis. Dat bleek uit cijfers van adviesbureau Datlinq.

Lees ook: Hoeveel eetzaken in jouw gemeente bezorgen aan huis?

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen