Overslaan en naar de inhoud gaan

'Iemand als Max wordt maar eens in de 100 jaar geboren'

Geplaatst opvrijdag 29 juli 2016 - 20:31

Formule 1-grootheid Niki Lauda is lyrisch over Max Verstappen. Volgens Lauda wordt iemand zoals Verstappen maar eens in de honderd jaar geboren.

"Sensationeel. Er is er maar een in de honderd jaar die kan wat hij kan", aldus Lauda in een interview met de Volkskrant.

Enthousiast
De grootheid, die maandag precies veertig jaar geleden op de Duitse Nürburgring bijna levend verbrandde na een crash, is laaiend enthousiast over de coureur uit Limburg.

Feliciteren
"Ik moet hem feliciteren, maar ook Jos en zijn moeder. Zij waren in staat een kind met zo'n enorm talent met beide voeten op de grond te houden én hem te beschermen tegen alle bullshit. Zij hebben perfect werk geleverd."

Vergelijking
Lauda die tegenwoordig als adviseur van Mercedes door het leven gaat, zou dan ook graag ruilen met Verstappen en anno 2016 racen. "Ik zou vijftig keer meer verdienen en de veiligheid is stukken beter."

Pensioen
Verder kijkt Lauda in het interview vooruit naar zijn eigen toekomst. Aan zijn pensioen denkt hij nog lang niet. "Ik haat dat woord. Zolang mijn gezondheid het toelaat, blijf ik doen waarvan ik denk dat goed voor mij is."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Gerelateerde berichten

Jos Verstappen over Max: Waanzinnig
ANP
Max Verstappen: iedereen begint vanaf nul
Jos Verstappen doet stap terug en laat Max los
Jos: Max rijdt in 2017 bij Ferrari, Mercedes of Red Bull
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Luister op Hemelvaartsdag naar de Limburgse 100!

Voor de zesentwintigste keer wordt de Limburgse 100, de lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden, uitgezonden op Hemelvaartsdag. Het Limburgse publiek heeft ook dit jaar weer hun stem online uit kunnen brengen. Luister mee op 26 mei 2022, vanaf 08:00 uur op L1 Radio!

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen