Overslaan en naar de inhoud gaan

Iedereen mag weer gewoon op de trein stappen en doet dat ook

Geplaatst opwoensdag 1 juli 2020 - 22:00

Alle passagiers mogen zonder uitzondering weer op de trein stappen nu het kabinet de reisbeperkingen voor het openbaar vervoer heeft versoepeld.

Het verbod op zogeheten 'niet-essentiële' reizen behoort vanaf woensdag tot het verleden nu de uitbraak van het coronavirus is geluwd.

Zitplaatsen
Wie er voor zijn of haar plezier op uit wil, mag de trein pakken. Alle zitplaatsen zijn weer beschikbaar en ook fietsen mogen aan boord, als de tweewielers vooraf zijn aangemeld. Het lijkt haast als vanouds, op de mondkapjes na. Om het vertrouwde gevoel van 'samen op de trein' terug te krijgen, heeft de NS zelfs een kort filmpje op haar website geplaatst.

De NS en Arriva roepen reizigers op om zoveel mogelijk verspreid over de dag te reizen, drukte te vermijden door anderen ruimte te geven en ook in de trein zoveel mogelijk afstand te bewaren. Na enkele maanden van reisbeperkingen, stromen de treinstations weer langzaam vol.

Looproutes
Zoals op het treinstation van Sittard, waar in de loopgangen en op de perrons looproutes zijn uitgestippeld zodat reizigers op voldoende afstand van elkaar blijven.

Lees ook: Lege treinen en bussen vanwege corona: 'Een spooktafereel'

Het OLS gaat door! Download de gratis app en schiet 5 juli mee met je eigen team.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV