Overslaan en naar de inhoud gaan

Identiteit slachtoffers fatale botsing met trein bekend

Geplaatst opdonderdag 9 januari 2020 - 11:59

Bij het dodelijk ongeval met een trein is woensdagavond een 45-jarige man uit Kessel om het leven gekomen.

Hij bestuurde de auto die op een spoorwegovergang in Haelen door een trein werd aangereden.

Gewond
Een 25-jarige man uit Leveroy raakte bij het ongeval gewond. Hij werd zwaargewond uit het wrak gehaald. Het is niet bekend hoe het op dit moment met deze man gaat.

Lees ook: Trein botst op auto in Haelen: dode en zwaargewonde

Onderzoek
De auto van de twee mannen werd rond 19:45 uur aangereden op de bewaakte spoorwegovergang aan de Roermondseweg in Haelen door de intercity die vanuit Roermond richting Weert reed. Hoe het ongeval exact kon gebeuren, is nog niet bekend. De politie is druk bezig met het onderzoek.

Intercity
Op de plek van het ongeval reed de trein zo'n 130 kilometer per uur. De passagiers van de intercity moesten na het ongeluk blijven zitten. Ze werden na ongeveer twee uur uit de trein gehaald en per bus verder vervoerd.

Vlak na de aanrijding kreeg de machinist van de trein hulp van een collega. Deze machinist zag de ravage na het ongeval toen hij met een lege trein onderweg was naar het station in Maastricht. De machinist trok aan de noodrem om hulp te bieden.

Treinverkeer
Het treinverkeer tussen Roermond en Weert lag woensdagavond urenlang stil vanwege de aanrijding. Rond 2:30 uur was het spoor weer vrij en kon het treinverkeer hervat worden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen