Overslaan en naar de inhoud gaan

'Idderein geliëk met de Boerebroélof'

Geplaatst opdinsdag 25 februari 2020 - 20:50

Carnavalsdinsdag in Venlo is steevast het feest van de 'sjieke boerebroélof. Een bruidspaar dat in de onecht wordt verbonden, de boerenoptocht en de speciale kleding in zwart-wit die vaak generatie op generatie wordt gedragen.

De Boerebroélof is vooral in Noord- en Midden-Limburg een traditie.

Gelijk
"Idderein draagt ut zellufde. Dus idderein is geliëk vandaag", zegt een bezoeker. Hij voegt er aan toe dat carnavalsdinsdag ook een zware dag is. "Ik ben, net als velen, al een 'paar daag onderwaeg'."

L1

Bruidshandschoenen
"In deze handschoenen ben ik 65 jaar geleden getrouwd", vertelt een bezoekster uit Velden. Een ander laat haar jasje met bontje zien. "Van oma geweest, ik draag het nog steeds."

Stadhuis
Na een optocht met historische rijtuigen en boerenkarren verzamelt iedereen zich voor het stadhuis in Venlo. Daar toont het 'bruidspaar' zich aan het volk.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen