Overslaan en naar de inhoud gaan

ICT in Atrium-Orbis fors duurder

Geplaatst opdonderdag 28 mei 2015 - 23:30

Het fusieziekenhuis Atrium-Orbis heeft 45 miljoen euro uitgegeven aan een nieuw gezamenlijk ICT-systeem. In een eerste begroting uit 2011 werd nog uitgegaan van 20,9 miljoen euro.

Dat de kosten fors hoger uitvallen, heeft onder meer te maken met het uitbreiden van de klus. Ook speelde een rol dat de Nederlandse Mededingingsautoriteit, de banken en de Nederlandse Zorgautoriteit meer tijd nodig hadden om de fusie goed te keuren. Daardoor moest ook de start van het ICT-systeem worden uitgesteld.

Voortschrijdend
Bestuursvoorzitter David Jongen wijt de hogere kosten aan ‘voortschrijdend inzicht’. Hij noemt de begroting uit 2011 "maar een grove schets, die later niet solide bleek.”.

Dit weekend gaat het Atriumziekenhuis over op het nieuwe automatiseringssysteem. Deze vrijdag zijn daarom alle poliklinieken gesloten.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Atrium-Orbis houdt vast aan verdeling specialismen
'Eén groot ziekenhuis in Zuid-Limburg onhaalbaar'
Kritiek op verdwijning specialismen uit Atrium houdt aan
Topman Atrium doet vrijwillig stap terug in salaris
Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen