Overslaan en naar de inhoud gaan

ICT in Atrium-Orbis fors duurder

Geplaatst opdonderdag 28 mei 2015 - 23:30

Het fusieziekenhuis Atrium-Orbis heeft 45 miljoen euro uitgegeven aan een nieuw gezamenlijk ICT-systeem. In een eerste begroting uit 2011 werd nog uitgegaan van 20,9 miljoen euro.

Dat de kosten fors hoger uitvallen, heeft onder meer te maken met het uitbreiden van de klus. Ook speelde een rol dat de Nederlandse Mededingingsautoriteit, de banken en de Nederlandse Zorgautoriteit meer tijd nodig hadden om de fusie goed te keuren. Daardoor moest ook de start van het ICT-systeem worden uitgesteld.

Voortschrijdend
Bestuursvoorzitter David Jongen wijt de hogere kosten aan ‘voortschrijdend inzicht’. Hij noemt de begroting uit 2011 "maar een grove schets, die later niet solide bleek.”.

Dit weekend gaat het Atriumziekenhuis over op het nieuwe automatiseringssysteem. Deze vrijdag zijn daarom alle poliklinieken gesloten.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Atrium-Orbis houdt vast aan verdeling specialismen
'Eén groot ziekenhuis in Zuid-Limburg onhaalbaar'
Kritiek op verdwijning specialismen uit Atrium houdt aan
Topman Atrium doet vrijwillig stap terug in salaris
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen