Overslaan en naar de inhoud gaan

ICT in Atrium-Orbis fors duurder

Geplaatst opdonderdag 28 mei 2015 - 23:30

Het fusieziekenhuis Atrium-Orbis heeft 45 miljoen euro uitgegeven aan een nieuw gezamenlijk ICT-systeem. In een eerste begroting uit 2011 werd nog uitgegaan van 20,9 miljoen euro.

Dat de kosten fors hoger uitvallen, heeft onder meer te maken met het uitbreiden van de klus. Ook speelde een rol dat de Nederlandse Mededingingsautoriteit, de banken en de Nederlandse Zorgautoriteit meer tijd nodig hadden om de fusie goed te keuren. Daardoor moest ook de start van het ICT-systeem worden uitgesteld.

Voortschrijdend
Bestuursvoorzitter David Jongen wijt de hogere kosten aan ‘voortschrijdend inzicht’. Hij noemt de begroting uit 2011 "maar een grove schets, die later niet solide bleek.”.

Dit weekend gaat het Atriumziekenhuis over op het nieuwe automatiseringssysteem. Deze vrijdag zijn daarom alle poliklinieken gesloten.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Atrium-Orbis houdt vast aan verdeling specialismen
'Eén groot ziekenhuis in Zuid-Limburg onhaalbaar'
Kritiek op verdwijning specialismen uit Atrium houdt aan
Topman Atrium doet vrijwillig stap terug in salaris
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen