Overslaan en naar de inhoud gaan

Iconische boekhandel hoopt op financiële steun publiek

Geplaatst opdonderdag 15 augustus 2019 - 19:51

Medewerkers van boekhandel De Tribune in Maastricht hebben de hulp van klanten gevraagd om het bestaan van de winkel te garanderen.

Eigenaar Robert-Jan Wesly is al 41 jaar het gezicht van de winkel, maar wil de zaak overdoen aan zijn medewerkers.

Grote schuld
De verkoopprijs van één euro lijkt een afscheidscadeau aan zijn medewerkers, maar zij krijgen daar direct een schuld van 40.000 euro bij die ze aan de bank moeten betalen. Volgens medewerker Henk Groenewegen is het niet raar dat een boekwinkel een lening heeft bij de bank. "Wij gebruiken deze lening voor de dipjes in de verkoop."

Nieuwe stichting
"Wij willen nu een stichting vormen en kunnen de lening niet behouden", vertelt Groenewegen. "Daarom vragen wij nu 800 klanten om 100 euro te storten, zodat we de lening af kunnen betalen, maar ook direct 40.000 euro hebben als startkapitaal." Winst uit de verkoop van boeken komt rechtstreeks in de stichting. Medewerkers krijgen maandelijks een standaard loon. Geen vetpot, licht Groenewegen toe. "Maar het is een verslaving om met boeken bezig te zijn."

Gerenommeerde boekhandel
De medewerkers zijn al jaren verbonden aan de winkel. Bij binnenkomst merken klanten al dat de schat aan informatie die de medewerkers hebben niet op internet te vinden is. Boekhandel de Tribune is een gerenommeerde boekhandel die wordt gezien als één van de beste boekhandels van Nederland.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen