Overslaan en naar de inhoud gaan

‘Iconisch’ Rolduc krijgt 7 miljoen van overheid

Geplaatst opdinsdag 21 mei 2019 - 7:29

Voormalig abdijklooster Rolduc in Kerkrade krijgt 7 miljoen euro subsidie van de overheid.

Dat heeft het kabinet dinsdag bekendgemaakt. Het geld is bedoeld voor investeringen in toegankelijkheid, duurzaamheid en het aantrekken van zoveel mogelijk bezoekers.

Historische uitstraling
Abdij Rolduc is het grootste abdijcomplex in de Benelux en staat op de UNESCO-lijst van de honderd belangrijkste monumenten van Nederland. Het gebouw doet nu dienst als hotel met 160 kamers maar heeft zijn historische uitstraling behouden.

Tweede plaats
Met het bedrag van 7 miljoen komt het Limburgse monument op de tweede plaats na het museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam dat 7,5 miljoen subsidie krijgt. In totaal trekt het kabinet 35 miljoen euro uit voor twaalf Nederlandse 'iconische monumenten'. Daartoe behoren onder meer Kasteel Amerongen, de Rijksmonumenten in Diergaarde Blijdorp en de Sint Jan Kathedraal in Den Bosch.

Parels
Minister van Cultuur, Ingrid van Engelshoven: "Onze grote monumenten zijn de parels van ons erfgoed en met een extra investering kunnen we de gebouwen geschikt maken voor de toekomst."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen