Overslaan en naar de inhoud gaan

‘Iconisch’ Rolduc krijgt 7 miljoen van overheid

Geplaatst opdinsdag 21 mei 2019 - 7:29

Voormalig abdijklooster Rolduc in Kerkrade krijgt 7 miljoen euro subsidie van de overheid.

Dat heeft het kabinet dinsdag bekendgemaakt. Het geld is bedoeld voor investeringen in toegankelijkheid, duurzaamheid en het aantrekken van zoveel mogelijk bezoekers.

Historische uitstraling
Abdij Rolduc is het grootste abdijcomplex in de Benelux en staat op de UNESCO-lijst van de honderd belangrijkste monumenten van Nederland. Het gebouw doet nu dienst als hotel met 160 kamers maar heeft zijn historische uitstraling behouden.

Tweede plaats
Met het bedrag van 7 miljoen komt het Limburgse monument op de tweede plaats na het museum Boijmans van Beuningen in Rotterdam dat 7,5 miljoen subsidie krijgt. In totaal trekt het kabinet 35 miljoen euro uit voor twaalf Nederlandse 'iconische monumenten'. Daartoe behoren onder meer Kasteel Amerongen, de Rijksmonumenten in Diergaarde Blijdorp en de Sint Jan Kathedraal in Den Bosch.

Parels
Minister van Cultuur, Ingrid van Engelshoven: "Onze grote monumenten zijn de parels van ons erfgoed en met een extra investering kunnen we de gebouwen geschikt maken voor de toekomst."

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen