Overslaan en naar de inhoud gaan

Iconisch platform voor Wilhelminaberg in Landgraaf

Geplaatst opdinsdag 10 januari 2017 - 17:30

Liefst 38 meter hoog wordt het iconische bouwwerk dat boven op de top van de Wilhelminaberg in Landgraaf gebouwd moet worden.

Dinsdag is de Oloïde, zo heet het ontwerp gemaakt door ontwerpbureau NEY + partners, gepresenteerd tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de Internationale Bauausstellung (IBA) Parkstad in SnowWorld.

Mijnsteenberg
Herontwikkeling van de voormalige mijnsteenberg is een gezamenlijk project van IBA Parkstad, SnowWorld en de gemeente Landgraaf. Onderdeel van het project is ook het verduurzamen van de skihal met onder meer zonnepanelen op het dak.

Geometrische figuur
Het gekozen ontwerp voor de top van de steenberg is een geometrische figuur bestaande uit twee golvende cirkels die samen een acht vorm maken. De Oloïde wordt gebouwd in het verlengde van de trap die nu al omhoog voert op de Wilhelminaberg. Op de Oloïde kunnen de bezoekers per trap verder omhoog tot op het uitzicht platform.

Miljoenen euro's
Volgende stap is dat de plannen verder concreet worden uitgewerkt en dat de financiering – het ambitieuze project gaat miljoenen euro’s kosten – rond komt.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Conflict Landgraaf en SnowWorld weer bijgelegd
Wilhelminaberg Landgraaf moet meer toeristen trekken
SnowWorld en Landgraaf ruziën over bergtop
Snowworld wil Vaalserberg verslaan en hoogste punt worden
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen