Overslaan en naar de inhoud gaan

Iconisch platform voor Wilhelminaberg in Landgraaf

Geplaatst opdinsdag 10 januari 2017 - 17:30

Liefst 38 meter hoog wordt het iconische bouwwerk dat boven op de top van de Wilhelminaberg in Landgraaf gebouwd moet worden.

Dinsdag is de Oloïde, zo heet het ontwerp gemaakt door ontwerpbureau NEY + partners, gepresenteerd tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de Internationale Bauausstellung (IBA) Parkstad in SnowWorld.

Mijnsteenberg
Herontwikkeling van de voormalige mijnsteenberg is een gezamenlijk project van IBA Parkstad, SnowWorld en de gemeente Landgraaf. Onderdeel van het project is ook het verduurzamen van de skihal met onder meer zonnepanelen op het dak.

Geometrische figuur
Het gekozen ontwerp voor de top van de steenberg is een geometrische figuur bestaande uit twee golvende cirkels die samen een acht vorm maken. De Oloïde wordt gebouwd in het verlengde van de trap die nu al omhoog voert op de Wilhelminaberg. Op de Oloïde kunnen de bezoekers per trap verder omhoog tot op het uitzicht platform.

Miljoenen euro's
Volgende stap is dat de plannen verder concreet worden uitgewerkt en dat de financiering – het ambitieuze project gaat miljoenen euro’s kosten – rond komt.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Conflict Landgraaf en SnowWorld weer bijgelegd
Wilhelminaberg Landgraaf moet meer toeristen trekken
SnowWorld en Landgraaf ruziën over bergtop
Snowworld wil Vaalserberg verslaan en hoogste punt worden
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen